Now Reading:
Kako je čakovečki gradonačelnik riješio nogometni incident u Varaždinu
Full Article 2 minutes read

Kako je čakovečki gradonačelnik riješio nogometni incident u Varaždinu

nogomet

Na stadionu Sloboda u Varaždinu u srijedu se dogodio incident uoči odigravanja prijateljske nogometne utakmice čakovečke i japanske ekipe igrača do 13 godina.
Naime, od petka do nedjelje Nogometni klub Međimurec na svom igralištu u Dunjkovec-Pretetincu te na igralištu u Nedelišću organizira 21. međunarodni nogometni turnir U-13 Međimurec, koji se održava pod pokroviteljstvom HNS-a i UEFA-e. Među 16 momčadi iz Hrvatske i još devet zemalja su i one iz Japana. Mladi su nogometaši smješteni u Studentskom domu u Varaždinu, a kako su već neke ekipe stigle, organizator im je osigurao im je odigravanje pripremnih utakmica na stadionu Sloboda. Nakon što je u srijedu u jutarnjim satima odigrana jedna utakmica, ona u 18 sati kasnila je zbog valjka koji je ostavljen na sredini terena.
Predsjednik NK Međimurec Mišel Ganzer potvrdio nam je da su ga prije početka utakmice zvali predstavnici japanske ekipe koji su trebali igrati protiv Međimurja iz Čakovca te da se, došavši n stadion Sloboda, susreo s predsjednikom NK Sloboda ŠN, za kojeg su mu rekli da je ostavio valjak na sredini terena.
– Zamolio sam ga da makne valjak s terena, zbog djece koja trebaju igrati prijateljsku utakmicu. Odgovorio je da mi daje ključeve valjka i nek ga sam maknem. Na stadion je stigao i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač, koji je uzeo ključeve i valjak za travu maknuo s terena. Tako je utakmica odigrana sa zakašnjenjem od dvadeset minuta. Inače, Grad Čakovec daje nam veliku pomoć u organizaciji turnira. Ja se sada pitam se kakvu smo to sliku poslali pred predstavnicima klubova koji nam dolaze iz drugih zemalja, iz cijelog svijeta? – kazao nam je Ganzer, predsjednik Organizacijskog odbora turnira U-13 Međimurec.
Za lokalne medije predsjednik NK Sloboda Škola nogometa Željko Črnila izjavio je da je valjak ostao bez goriva te da je zato bio ostavljen na terenu, a maknut je s igrališta nakon što je natočeno gorivo.

n.k. / aktualno.hr / sjever.hr

15.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.