Now Reading:
Svečanom sjednicom i dodjelom javnih priznanja Molve proslavile Dan Općine
Full Article 2 minutes read

Svečanom sjednicom i dodjelom javnih priznanja Molve proslavile Dan Općine

Povodom Dana Općine Molve u subotu 10. kolovoza održana je svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

Predsjednik Općinskog vijeća Zdravko Tuba otvorio je sjednicu te izvijestio o proteklim sazivima, a načelnik Općine Zdravko Ivančan se prigodnom prezentacijom osvrnuo na realizirane projekte unatrag godine dana. Kako je istaknuo općinski načelnik, Molve su tijekom godine kroz europske projekte asfaltirale dionicu ceste „Molve zapad“ te je završena energetska obnova Dječjeg vrtića “Pčelica“ u čemu je s dijelom investicije sudjelovala i Koprivničko-križevačka županija. U tijeku su još tri projekta – gradnja reciklažnog dvorišta, nabava spremnika za odvojeno prikupljanje otpada te uspostava besplatnog pristupa internetu, a načelnik Ivančan je prezentirao i buduće projekte koje će Općina pokrenuti u narednom razdoblju. Na sjednici je istaknuto kako je Općinsko vijeće tijekom godine donijelo razne subvencije za mještane, ali i dalje prvenstveno su usmjereni na „poticanje gospodarstva i otvaranje novih radnih mjesta na području općine te povlačenju sredstava iz EU fondova“.

Zamjenik Ljubić čestitao je mještanima Dan Općine i blagdan Velike Gospe te uputio pohvalu vodstvu Općine na brojnim realiziranim projektima te se osvrnuo na dobru suradnju Općine i Županije kroz projekte gradnje reciklažnog dvorišta, energetske obnove dječjeg vrtića i modernizaciju školske kuhinje za koje je Županija uz partnere osigurala potrebna sredstva te posebno istaknuo brigu i projekte Općine namijenjene mladima.

Čestitkama su se pridružili i načelnik Općine Koprivnički Ivanec Mario Švegović u ime prisutnih načelnica, načelnika i gradonačelnika te saborski zastupnik Željko Lacković.

Općina Molve dodijelila je i novčane nagrade učenicima OŠ Molve kao i njihovim mentorima koji su sudjelovali na državnim natjecanjima i osvojili zapažene rezultate, a darivanju se pridružila i Udruga obrtnika Molve i načelnik Općine Novo Virje Branko Mesarov koji su darivali najbolju učenicu Marijanu Markov.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i javna priznanja i zahvalnice zaslužnim pojedincima i udrugama s područja općine Molve, a svečanost je kulturno-umjetničkim programom uveličao i Ženski pjevački zbor KUD-a Molve uz pratnju Tamburaškog sastava.

sjever.hr

14.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.