Now Reading:
Grad Ludbreg pomaže roditeljima osnovnoškolaca: uz radne bilježnice i bon za kupnju školskog pribora
Full Article 3 minutes read

Grad Ludbreg pomaže roditeljima osnovnoškolaca: uz radne bilježnice i bon za kupnju školskog pribora

škola

Grad Ludbreg će uz radne bilježnice učenicima Osnovne škole Ludbreg i ove godine osigurati bon za kupnju školskog pribora u jednoj od ludbreških knjižara.

Prvog dana nastave učenike će uz školske udžbenike koje osigurava Ministarstvo dočekati bon u vrijednosti 100 kuna i radne bilježnice.

– Obrazovanje je segment za kojeg stalno naglašavamo da mora biti jedan od prioriteta stoga nam je iznimno drago da nam proračunske mogućnosti otvaraju priliku da pomognemo roditeljima. Na posljednjoj održanoj sjednici gradskog vijeća, ponovno je donijeta odluka o preuzimanju osnivačkih prava nad Osnovnom školom Ludbreg i nadamo se da će ovaj drugi pokušaj kod županijskih vijećnika naići na odobravanje. Srednja škola Ludbreg partner nam je u još jednom europskom projektu, ovaj put riječ je o virtualnoj stvarnosti. Projektom Grad Ludbreg potiče razvoj i unaprjeđenje obrazovanja te promicanje kreativnosti u novim tehnologijama – poručio je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Podsjećamo, Gradu Ludbreg odobren je projekt iz Erasmus+ programa Europske unije pod nazivom Implementation of Virtual Reality based learning methodology in secondary schools, akronim: VR EDUCATION. Ukupna vrijednost projekta iznosi 189.751,00 EUR. Projekt započinje s implementacijom u studenom 2019. godine. Partneri na projektu su srednje škole, javne ustanove, razvojne agencije te mala i srednja poduzeća iz Makedonije, Bugarske, Cipra i Hrvatske.

Glavna ideja inovativnog VR edukacijskog modula “Znanje kao jedini izlaz” koji će biti razvijen u okviru projekta je stvaranje inovativnog pedagoškog pristupa i metoda poučavanja, učenja i vrednovanja, kao i poticanje nastavnika i učitelja na suradnju i korištenje digitalnih tehnologija na kreativan i učinkovit način.

www.sjever.hr 14.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.