Now Reading:
Potpisani ugovori za energetsku obnovu škola u Macincu i Vratišincu – Posavec: sveukupna ulaganja u obrazovanje u ovom trenutku na razini su 160 milijuna kuna
Full Article 3 minutes read

Potpisani ugovori za energetsku obnovu škola u Macincu i Vratišincu – Posavec: sveukupna ulaganja u obrazovanje u ovom trenutku na razini su 160 milijuna kuna

škola macinec

Danas su u prostorima Osnovne škole Dr. Ivana Novaka Macinec potpisana dva Ugovora o izvođenju radova na energetskoj obnovi zgrada Osnovne škole Dr. Ivana Novaka Macinec i Osnovne škole Dr. Vinka Žganca Vratišinec. Potpisivanju ugovora nazočio je i župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicima, Sandrom Herman i Josipom Grivecom.

Ravnateljica Osnovne škole Macinec Božena Dokša izjavila je da su zadovoljni što će energetskom obnovom ostvariti značajnu uštedu sredstava koja će usmjeriti u nabavku drugih sredstava i pomagala te obogatiti nastavni sadržaj kako bi kvaliteta nastave za 400-tinjak učenika bila na višoj razini.

Direktor MEDEA-e Alen Višnjić govorio je o tehničkim podacima obnove škola. “Nakon današnjeg potpisivanja ugovora u roku od 15 dana službeno će početi radovi koji će trajati 150 dana. Ovom obnovom trebale bi se postići uštede, za Osnovnu školu Macinec u toplinsku energiju u iznosu od 52%, a za Osnovnu školu Vratišinec čak 75%”, rekao je direktor Višnjić.

Župan Međimurske županije Matija Posavec poručio je kako je važno ulaganje u svaki segment obrazovanja. “Danas potpisujemo ugovore koji su u vrijednosti 8 milijuna kuna. Ove dvije škole, sa sustavom predškolskog odgoja i sa sustavom područnih škola, imaju preko 650 učenika što nije mali broj. Do sada je u Međimurju obnovljeno 11 osnovnih, 5 srednjih škola, gradi se nova osnovna škola u Pribislavcu, izgrađene su četiri školske sportske dvorane i to je samo ono što je napravljeno do sada. U drugom koraku raditi ćemo još 8 novih škola za koje ćemo tijekom ljetnih mjeseci potpisati ugovore oko energetske obnove. Sveukupna ulaganja u obrazovanje u ovom trenutku su na razini 160 milijuna kuna”, rekao je župan Posavec, te dodao kako je prije dva dana Institut za javne financije objavio podatke prema kojima je Međimurska županija prva po ulaganju u predškolski odgoj.

Nakon obnove Osnovnih škola Macinec i Vratišinec kreće se u obnovu novih škola u Draškovcu, Goričanu i Podturnu.

m.sopek/sjever.hr 14.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.