Now Reading:
Od danas znatno svježije! Je li to bio posljednji toplinski val?
Full Article 2 minutes read

Od danas znatno svježije! Je li to bio posljednji toplinski val?

kiša

Srijedu će obilježiti promjenjivo oblačno uz povremenu kišu i pljuskove s grmljavinom te osjetno svježije. U noći i prvom dijelu dana na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti moguće grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom. U drugom dijelu dana sa zapada prestanak oborine i razvedravanje, a poneki je pljusak moguć uglavnom u Dalmaciji. Puhat će umjeren, prolazno i jak sjeverni vjetar, na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita i s olujnim udarima, u Dalmaciji sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 14 do 18, na Jadranu između 20 i 25. Najviša dnevna od 18 do 23, na Jadranu od 26 do 30 °C.

Idućih dana postupan porast temperature, ali će dnevna temperatura do petka na kopnu biti malo niža od uobičajenih vrijednosti. U petak su u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu ponegdje mogući kratkotrajni pljuskovi. Ujutro na kopnu mjestimice magla. Vjetar na kopnu slab, a na Jadranu do petka uz obalu bura, a zatim tijekom dana prema otvorenom moru sjeverozapadnjak.

Biometerološka prognoza

Razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike su moguće uglavnom u prvom dijelu dana. Mogu uzrokovati poteškoće sa snom, glavobolju, nervozu i loše raspoloženje, koje će postepeno nestajati u drugom dijelu dana. Drugi dio dana će uz daljnje osvježenje biti ugodan i u većem dijelu Hrvatske omogućiti dobar san i odmor u noći sa srijede na četvrtak.

sjever.hr

14.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.