Now Reading:
U Klanjcu kreće gradnja novog dječjeg vrtića
Full Article 3 minutes read

U Klanjcu kreće gradnja novog dječjeg vrtića

dv klanjec

Danas je u Klanjcu otvoreno gradilište na kojem će se izgraditi novi dječji vrtić. Izgradnja novog vrtića jedan je od najznačajnijih projekata Grada Klanjca unazad nekoliko godina, a vrijednost cijele investicije iznosi 11 miijuna kuna.

“Projekt je prijavljen na Fondove, mjera 7.4.1., koji je odobren i danas je službeno započela gradnja dječjeg vrtića koji će biti površine 620 kvadratnih metara. Vrtić je projektiran za 3 skupine: jaslička, mlađa i starija grupa s time da se može oformiti još jedna grupa. Kapacitet postojećeg vrtića je za 40 djece, a na listi čekanja imamo gotovo 30-oro djece, tako da će izgradnjom ovog novog vrtića biti zadovoljene sve potrebe, s obzirom da trenutno nemamo jasličku skupinu”, izjavio je gradonačelnik grada Klanjca Zlatko Brlek.

Direktor tvrtke koja je zadužena za izgradnju dječjeg vrtića, Krunoslav Pavlinić, rekao je kako će dati sve od sebe da se izgradnja završi u roku, pa čak i prije roka, a sama izgradnja vrtića je vrlo izazovna jer je vrtić kružni što nije uobičajeno.

Župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar, izjavio je kako je posebno vezan za izgradnju ovog vrtića jer je još dok je bio gradonačelnik grada Klanjca otkupljeno građevinsko zemljište i 2011. godine je dobivena građevinska dozvola. “Čitao vrijeme govorili smo da ćemo ići na europske fondove i da ćemo s europskim sredstvima izgraditi vrtić. Već tada je donesena politička odluka u gradu Klanjcu da ukoliko sredstva ne budu odobrena da ćemo dignuti kredit i da ćemo iz kreditnog zaduženja izgraditi vrtić”, rekao je župan Kolar te dodao kako će ovo biti drugačiji vrtić od drugih, jer je jedini elipsastog oblika.

Rok izvođenja radova je 16 mjeseci, tako da bi klanječki vrtićanci u novi vrtić mogli ući već za idući Božić.

m.sopek/sjever.hr 13.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.