Now Reading:
Nakon napada na policajce jedna osoba u istražnom zatvoru, a četiri prijavljene, policajce napalo i dijete
Full Article 2 minutes read

Nakon napada na policajce jedna osoba u istražnom zatvoru, a četiri prijavljene, policajce napalo i dijete

policija

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem, a vezano uz događaj o kojem je Policijska uprava međimurska ranije izvijestila, u subotu, 10. kolovoza, u Murskom Središću, u Ulici Sitnice, gdje su policijski službenici Policijske uprave međimurske napadnuti prilikom intervencije, sumnja se da su 37-godišnjakinja i 18-godišnjak počinili kazneno djelo „napad na službenu osobu“ te je protiv njih podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „prijetnja“, protiv 53-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu te je u ponedjeljak, 12. kolovoza, predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske, dok mu je sudac istrage odredio zadržavanje u istražnom zatvoru.
Nadalje, zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (omalovažavanje i vrijeđanje policijskih službenika i narušavanje javnog reda i mira građana), protiv 31 i 22-godišnjaka podnijeti su optužni prijedlozi Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel).
Ujedno, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je kamen koji je pogodio policijskog službenika bacilo dijete. Zbog počinjenja kaznenog djela „napad na službenu osobu“ za dijete podnijet će se opće posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu za mladež, informacije su iz PU međimurske.

n.k. / sjever.hr

13.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.