Now Reading:
FOTO: Stričak i Paljak s ivanečkim braniteljima odali počast poginulom Draženu Šešetu i Ivici Cecelju
Full Article 3 minutes read

FOTO: Stričak i Paljak s ivanečkim braniteljima odali počast poginulom Draženu Šešetu i Ivici Cecelju

U nedjelju je u organizaciji DVD – a Gačice i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranka Ivanec, te suorganizaciju HVIDR-e Ivanec, u Margečanu i Gačicama održan „4. Memorijal sjećanja na poginule hrvatske branitelje Dražena Šešeta i Ivicu Cecelju – Gačice 2019“.

Počast Draženu i Ivici odali su članovi njihovih obitelji, zatim saborski zastupnik Anđelko Stričak, izaslanica ministra hrvatskih branitelja Lucija Rodeš, dožupan Varaždinske županije Tomislav Paljak, dogradonačelnik Novog Marofa Ivan Tuk, predsjednica Gradskog vijeća Grada Ivanca Ksenija Sedlar Đunđek, predstavnici DVD – a Gačice, UDVDR Ogranka Ivanec, Udruge veterana 2. GBR Grom, HVIDR-a Ivanec, Udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava, mještani Gačica i drugi.

Potpredsjednik UDVDR Podružnice Varaždinske županije i predsjednik Ogranka Ivanec Ljudvek Cikač ponovno je izrazio veliko zadovoljstvo suradnjom s DVD – om Gačice i mještanima na ovom projektu, a posebice uključivanjem Grada Novog Marofa u ovaj memorijal, istaknuvši divljenje velikoj žrtvi koju već godinama ponosno podnose obitelji poginulih hrvatskih branitelja, najavivši za iduću godinu održavanje dijela memorijala i u Završju, rodnom mjestu Ivice Cecelje.

Skupu se obratio Ivan Krupec, predsjednik udruge ratnih veterana 2. Gardijske brigade Grom, također pohvalivši organizaciju i održavanje memorijala, a potom je, zajedno s Zvonimirom Kantolićem, potpredsjednikom krovne, te predsjednikom udruge ratnih veterana 2. Gardijske brigade Grom Krapinsko-zagorske županije, učiteljici Gordani Čehok uručio beretku brigade.

Dožupan Varaždinske županije Tomislav Paljak, uz pohvalu organizatorima što na ovaj način obilježavaju sjećanje na Dražena, s puno emocija prisjetio se druženja s njim u periodu kada su igrali nogomet u Nogometnom klubu Ivančica u Ivancu.
Paljak je izrazio posebno zadovoljstvo velikim odazivom mladih na memorijal, te najavio kako će se on iduće godine održati u obnovljenoj školi, s obzirom na to da će uskoro krenuti energetska obnova, a sve s ciljem da što više mladih ostane u ovom kraju, kako bi se ostavrile težnje za koje se i Dražen borio i dao svoj život.

Nastavak započete suradnje u svom je govoru najavio je i zamjenik gradonačelnika Novog Marofa, Ivan Tuk, a saborski zastupnik Anđelko Stričak prisjetio se velike uloge Varaždinske županije u Domovinskom ratu, te je, nadovezavši se na Paljaka, istaknuo kako je sjever Hrvatske trenutno ‘veliko gradilište’, a sve sa željom i namjerom da se ljudima našeg kraja omogući što bolji život u Hrvatskoj, za koju su mnogi dali svoje živote.
Stričak je pohvalio organizaciju, a posebno UDVDR Ogranak Ivanec, koji, kako je rekao, s velikim entuzijazmom radi na promicanju vrijednosti i istine o Domovinskom ratu.

Manifestacija se nastavila na obližnjem sportskom kompleksu otvaranjem izložbe starog, te uporabnog novca kolekcionara i hrvatskog branitelja Martina Lukavskog, kao i autentične vojne opreme, koji edukacijski tim UDVDR Ogranak Ivanec koristi u svojim predavanjima u školama Varaždinske županije.

Odigrane su i dvije revijalne nogometne utakmice. U prvoj su se sastala djeca iz Gačica i NK Ivančica, kojima je dožupan Paljak poklonio nogometnu loptu, a potom i tradicionalna memorijalna nogometna utakmica DVD Gačice – UDVDR Ogranak Ivanec, u kojoj je rezultat bio 4:3 za domaćina.

sjever.hr

13.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.