Now Reading:
Rekonstrukcija montažne zgrade Dječjeg vrtića Loptica ide planiranom dinamikom
Full Article 2 minutes read

Rekonstrukcija montažne zgrade Dječjeg vrtića Loptica ide planiranom dinamikom

dv loptica kc

Grad Koprivnica je u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Sjever osigurao opsežnu rekonstrukciju montažne zgrade Dječjeg vrtića Loptica u Koprivnici kroz projekt PROMINENT MED, a koji je sufinanciran kroz Europski fond za regionalni razvoj.

Radove koji su u tijeku i idu planiranom dinamikom obišli su gradonačelnik Mišel Jakšić i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal zajedno sa pročelnikom Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislavom Golubićem i pročelnikom Službe ureda gradonačelnika Dariom Jembrekom.

Na zgradi vrtića provodi se osam mjera rekonstrukcije i to: sanacija svih instalacija vodovoda i odvodnje te svih sanitarnih čvorova; ugradnja energetski učinkovite fasade, stolarije i toplinska izolacija stropa; ugradnja prozirnih elemenata u nadstrešnice terasa s ciljem povećanja dnevnog svjetla u dnevnim boravcima djece; ugradnja didaktičkih sredstava na rekonstruiranu fasadu zgrade; sanacija unutarnjih pregradnih zidova koji su oštećeni zbog utjecaja vlage; zamjena podova u dnevnim boravcima djece i hodniku; rekonstrukcija postojeće kotlovnice i proizvodnje potrošne tople vode; ugradnja ventilacije u dnevne boravke djece (rekuperacije).

Projektirane i izvedene mjere će značajno poboljšati energetsku učinkovitost, funkcionalnost instalacija, kvalitetu uvjeta za boravak, igru i učenje djece te produljiti vijek trajanja zgrade.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 2.212.164,00 kn bez PDV-a, a s PDV-om iznosi 2.765.205,00. Grad Koprivnica u projektu sudjeluje sa 46 % vlastitih sredstava, a 54 % sredstava je osigurano iz projekta Prominent MED.

Rok izvođenja radova je 31. kolovoza 2019. godine, nakon čega će vrtić biti spreman početi sa radom.

www.sjever.hr/koprivnica.hr 11.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.