Now Reading:
I dalje nas čekaju paklene vrućine i opasnost od toplinskog udara – pazite na svoje zdravlje!
Full Article 2 minutes read

I dalje nas čekaju paklene vrućine i opasnost od toplinskog udara – pazite na svoje zdravlje!

Nedjelja će biti sunčana i vruća. U prvom će dijelu dana mjestimice u gorskim krajevima biti prolazno umjerene naoblake. Puhat će slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu će u noći i ujutro puhati umjerena, na sjevernom dijelu povremeno i jaka bura, a zatim zapadni i sjeverozapadni vjetar. Najniža jutarnja temperatura od 18 do 22, na Jadranu od 23 do 27, a najviša dnevna uglavnom između 32 i 37 °C.

U ponedjeljak nas i dalje očekuje pretežno sunčano i vrlo vruće. U unutrašnjosti potom nestabilnije uz mogućnost lokalnih pljuskova i grmljavine, osobito u utorak navečer i u noći na srijedu. Na Jadranu će se zadržati sunčano i stabilno. Vjetar u unutrašnjosti slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni, na Jadranu ujutro slaba i mjestimice umjerena bura, a danju sjeverozapadnjak i zapadnjak.

Biometerološka prognoza

Utjecaj toplinskog vala će se pojačati u odnosu na prethodni dan i proširiti na cijelu zemlju. Dok će u unutrašnjosti Hrvatske on predstavljati umjerenu opasnost za zdravlje, na Jadranu i u dalmatinskom zaleđu će toplinski val biti velika opasnost za zdravlje. Preporuča se izbjegavati izlaske i napore u najtoplijem dijelu dana, rashlađivati boravišne prostore,učestalije se odmarati, uzimati dovoljno tekućine i laganu hranu, a kroničnim bolesnicima prilagoditi terapiju težim vremenskim uvjetima.

sjever.hr

11.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.