Now Reading:
VRAĆAJU SE VELIKE VRUĆINE Pogledajte kako nas visoke temperature očekuju!
Full Article 2 minutes read

VRAĆAJU SE VELIKE VRUĆINE Pogledajte kako nas visoke temperature očekuju!

ljeto

Jučer su u kontinentalnom dijelu Hrvatske temperature bile nešto niže nego ranijih dana, u nekim je dijelovima Hrvatske ponovo bilo i nevremena, ali ono što slijedi ljeto je u pravom smislu te riječi!

Naime, već tijekom prevladavajuće sunčanoga iako ne i sasvim suhog petka će ponovno gotovo posvuda biti vruće. Još sunčanije i toplije – vruće i sparnije – bit će za vikend i početkom novoga tjedna. U mnogim će mjestima temperatura biti i viša od 35 °C, uz umjerenu i veliku, u južnim hrvatskim krajevima čak i vrlo veliku opasnost od toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje, poručuju iz DHMZ-a.

ljeto

Na Jadranu će danas biti pretežno sunčano i vruće. U unutrašnjosti će još ujutro ponegdje prevladavati oblačno uz lokalne pljuskove i grmljavinu, osobito u Slavoniji. Potom će se razvedravati, no poslijepodne je u gorju lokalno moguć i poneki pljusak. Vjetar u unutrašnjosti slab. Na Jadranu će ujutro puhati slaba do umjerena bura, potom sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 30 do čak 35 °C.

Biometeorološka prognoza za petak

Biometeorološke prilike će biti povoljne pa meteoropati i kronični bolesnici ne bi trebali imati tegobe uzrokovane vremenom. Preporuča se prilagoditi aktivnosti dijelu dana s manjih temperaturnim opterećenjem, uzimati dovoljno tekućine uz laganu prehranu te zaštita od UV zračenja.

a.kučić/sjever.hr/dhmz

09.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.