Now Reading:
UPOZORENJA METEOALARMA Četvrtak donosi pljuskove i vjetar, a ponegdje i grmljavinsko nevrijeme
Full Article 1 minutes read

UPOZORENJA METEOALARMA Četvrtak donosi pljuskove i vjetar, a ponegdje i grmljavinsko nevrijeme

Za gotovo cijelu Hrvatsku za četvrtak je DHMZ putem Meteoalarma izdao žuta upozorenja, što zbog mogućih grmljavinskih oluja, što zbog vjetra i visokih temperatura.
Kako prognozira DHMZ, u većini krajeva Hrvatske danas će biti promjenljivo i nestabilno. U unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu mjestimična kiša, pljuskovi i grmljavina, a moguća su i grmljavinska nevremena, osobito krajem dana. Na dalmatinskoj obali i otocima uglavnom suho. U unutrašnjosti će puhati većinom umjeren sjeveroistočnjak, u gorju jugozapadnjak, a duž obale umjereno i jako jugo postupno će slabjeti. Najviša dnevna temperatura od 27 do 32 °C.

Biometeorološka prognoza za četvrtak

Biometeorološke prilike će biti nepovoljnije nego prethodnih dana. Zbog tople noći sa srijede na četvrtak, kod meteoropata i kroničnih bolesnika može doći do pojačanja tegoba, pa će biti onemogućen adekvatan san i odmor. Danju će vrijeme će biti nestabilnije nego prethodnih dana, što može doprinijeti umoru, razdražljivosti i glavobolji. Mogući su bolovi na mjestima ranijih ozljeda. Preporuča se izbjegavati suvišne napore te prilagoditi aktivnosti dijelu dana s manjim temperaturnim opterećenjem.

A.Kučić/Sjever.hr/DHMZ

08.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.