Now Reading:
Porezni inspektori opet u akciji – do srijede će pojačano kontrolirati ove djelatnosti
Full Article 2 minutes read

Porezni inspektori opet u akciji – do srijede će pojačano kontrolirati ove djelatnosti

fiskalizacija

Porezni inspektori provodit će od danas do srijede, 14. kolovoza, još jednu pojačanu kontrolu fiskalizacije. Prema informacijama koje je objavila Porezna uprava na svojim internetskim stranicama, kontrola fiskalizacije ovoga će se puta pojačano provoditi u pekarnicama, objektima za smještaj i uslugama taksija.
„Ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze, provodit će u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti u razdoblju od 8. do 14. kolovoza 2019. godine nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske. Nadzori će se s posebnim naglaskom provoditi na jadranskoj obali i otocima, svakodnevno uz 24 satnu nazočnost na terenu.
Porezni obveznici koji isporuku dobara ili obavljanje usluga naplaćuju u gotovini obvezni su promet iskazivati potpuno, točno, pravodobno i uredno putem naplatnih uređaja ili na drugi odgovarajući način. Napominjemo da u sustavu fiskalizacije svakodnevno pratimo i analiziramo podatke o fiskaliziranim računima i temeljem obavljene analize rizika provodimo nadzorne aktivnosti.
Podsjećamo 
Ministarstvo financija – Porezna uprava 1. srpnja 2019. godine pokrenula je novu kampanju i nagradnu igru „Bez računa se ne računa“ te vas poziva da se i ovaj put aktivno uključite u borbu protiv sive ekonomije, utaje poreza i nelojalne konkurencije na tržištu. U tijeku je prvo kolo nagradne igre koja traje do 24. ožujka 2020. godine.
Građani, tražite račun za svaki kupljeni proizvod i obavljenu vam uslugu. Provjerite ispravnost računa na sljedećoj poveznici: www.provjeri-racun.hr/ i prijavite nepravilnosti Poreznoj upravi. Jer, novac namijenjen državnom proračunu je i vaš novac”, ističe se.

www.sjever.hr/poreznauprava

08.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.