Now Reading:
Koprivnički vatrogasci upućeni na petu smjenu redovne dislokacije na Brijunsko otočje
Full Article 1 minutes read

Koprivnički vatrogasci upućeni na petu smjenu redovne dislokacije na Brijunsko otočje

Koprivničko-križevačka županija

Temeljem Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2019. godini te zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Republike Hrvatske Slavka Tucakovića, danas su djelatnici Javne vatrogasne postrojbe Koprivnica i DVD-a krenuli na petu smjenu redovne dislokacije na Brijunsko otočje.
Za potrebe osiguranja Velikog Brijuna upućena su četiri vatrogasca iz JVP Koprivnica, a po dva vatrogasca iz DVD-a će osiguravati otok Mali Brijun i otok Vangu.
Na Velikom Brijunu nalazi se interventno vatrogasno vozilo (autocisterna) opremljeno pripadajućom opremom za gašenje požara otvorenog prostora i požara u objektima, a na Malom Brijunu nalazi se vozilo Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice opremljeno radio stanicom.
Vatrogasci upućeni na dislokacije zadovoljavaju sve uvjete propisane Zakonom o vatrogastvu, a opremljeni su propisanom osobnom i zaštitnom opremom za gašenje požara otvorenog prostora i požara na građevinama, kao i opremom za vezu. Peta smjena dislokacije traje 15 dana, a očekuje se da će, kao i prethodnih godina, redovne dislokacije završiti najkasnije do 30. rujna ove godine.

sjever.hr

08.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.