Now Reading:
Uskoro „4. memorijal sjećanja na Dražena Šešeta i Ivicu Cecelju“
Full Article 2 minutes read

Uskoro „4. memorijal sjećanja na Dražena Šešeta i Ivicu Cecelju“

U nedjelju, 11. kolovoza, u Margečanu i Gačicama održat će se „4. memorijal sjećanja na Dražena Šešeta i Ivicu Cecelju“, poginule hrvatskih branitelje iz Gačica i Završja, sahranjene na groblju u Margečanu.

Okupljanje sudionika memorijala bit će u 14:45 sati na parkiralištu kod groblja u Margečanu, od 15 sati Draženu Šešetu i Ivici Cecelji počast će se odati na njihovim posljednjim počivalištima, nakon čega će se okupljeni uputiti u školu u Gačicama, gdje se od 15:45 sati nastavlja program prigodnim obraćanjima predstavnika organizatora, gostiju i uzvanika.

Potom će edukativni tim UDVDR Ogranka Ivanec održati polusatnu tribinu o Vojno-redarstvenoj akciji Oluja i ulozi žitelja ovoga kraja u Domovinskom ratu.
Memorijal se nastavlja na Sportskom centru u Gačicama, gdje će se najprije otvoriti numizmatička izložba Martina Lukavskog, te izložba ratne opreme, te se održati i Vatrogasna vježba.
U sportsko-rekreativnom dijelu odigrat će se nogometne utakmice djece i tradicionalna između ekipa DVD Gačice i UDVDR Ogranak Ivanec, te turnir u beli. Za 19 sati je predviđena podjela nagrada te nastavak zajedničkog druženja.

Organizator memorijala je Dobrovoljno vatrogasno društvo Gačice, a suorganizatori UDVDR Ogranak Ivanec i HVIDR-a Ivanec.
Memorijal se održava pod pokroviteljstvom Grada Novog Marofa, Varaždinske županije, sponzora i donatora.

Dražen Šešet poginuo je 8. kolovoza 1991. kao pripadnik 2. gardijske brigade Grom, a Ivica Cecelja četiri godine kasnije, 8. kolovoza 1995., kao pripadnik 104. brigade.

www.sjever.hr

06.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.