Now Reading:
Osim kratke vremenske nestabilnosti, vrućine narednih dana neće ništa znatno poremetiti
Full Article 1 minutes read

Osim kratke vremenske nestabilnosti, vrućine narednih dana neće ništa znatno poremetiti

Danas će biti pretežno sunčano, poslijepodne je moguće kratkotrajno malo kiše ili lokalni pljusak. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i južni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 28 do 33 °C.


Još u srijedu pretežno sunčano i vruće. U četvrtak nestabilno i oblačnije uz lokalne pljuskove i grmljavinu, češće u zapadnim područjima. U petak stabilnije i sunčanije uz umjeren jugozapadnjak. U četvrtak na kopnu blagi pad temperature zraka, no od petka temperatura ponovno u porastu.

Biometeorološka prognoza za ponedjeljak

Biometeorološke prilike će još uvijek biti povoljne u većem dijelu Hrvatske. No, najosjetljivijim skupinama ljudi bi neugodu mogao uzrokovati daljnji rast dnevne temperature zraka u nizinskoj unutrašnjosti, te visoka noćna temperatura zraka i sparina tijekom cijelog dana na krajnjem jugu Hrvatske. Stoga se preporuča izbjegavanje izlazaka i većih napora u najtoplijem dijelu dana, dulje i učestalije odmaranje, uzimanje dovoljno tekućine i lagana prehrana, a po potrebi i terapija prilagođena težim vremenskim uvjetima.

www.sjever.hr/dhmz

06.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.