Now Reading:
FILMSKA POTJERA KOD LUDBREGA I NAPAD NA POLICAJCE „Štitio” pijanog prijatelja koji je izazvao prometnu nesreću
Full Article 2 minutes read

FILMSKA POTJERA KOD LUDBREGA I NAPAD NA POLICAJCE „Štitio” pijanog prijatelja koji je izazvao prometnu nesreću

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Napad na službenu osobu. Kako se sumnja, prilikom postupanja policijskih službenika Policijske postaje Ludbreg po prometnoj nesreći, u petak, 2. kolovoza oko 17.55 sati u Sesvetama Ludbreškim, policijskog službenika je verbalno i fizički napao.

Kako je utvrđeno, u Vinogradskoj ulici u Sesvetama Ludbreškim dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Muškarac starosti 35 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.81 g/kg. Upravljao je iz smjera Sigeteca u smjeru Karlovca Ludbreškog. Brzinu vozila nije prilagodio stanju i uvjetima prometovanja, te je zahvatio cestovnu bankinu i u zanošenju vozila sletio na travnatu površinu, nakon čega je udario u dvije dvorišne ograde. Nakon prouzročene prometne nesreće vozač je ostavio oštećeno vozilo na mjestu događaja i sjeo u drugo vozilo kojim je upravljao 19-godišnjak i pobjegao s mjesta događaja. Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg su svjetlosnim i zvučnim signalima zaustavili navedeno osobno vozilo u Sesvetama Ludbreškim, te se 35-godišnji počinitelj prometne nesreće dao u bijeg, pri čemu su ga spriječili policijski službenici uporabivši nad njim sredstva prisile. U tom trenutku 45-godišnji muškarac koji je bio u istom vozilu izišao je iz vozila i verbalno i fizički napao policijske službenike koji su i njega svladali uz uporabu sredstava prisile te ga priveli na kriminalističko istraživanje. Jedan policijski službenik je zadobio ozljede, a medicinska pomoć pružena mu je u Zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije. Ozljede su mu okvalificirane kao lakše tjelesne ozljede.


Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, protiv 45-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

www.sjever.hr

06.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.