Now Reading:
Službeno otvoren 23. svjetski susret Spačeka u Samoboru
Full Article 4 minutes read

Službeno otvoren 23. svjetski susret Spačeka u Samoboru

spaček

U večernjim satima u velikom šatoru u programskoj zoni u Samoboru održana je službena ceremonija otvorenja. Na njoj je u ime organizatora nazočne pozdravio Darko Zornjak, predsjednik Organizacijskog odbora. Na početku je zahvalio svim volonterima i onima koji su, svatko na svoj način, pomogli da se Svjetski susret Spačeka pripremi i započne. Također, veliko hvala izrekao je Gradu Samoboru na svesrdnoj pomoći, Zagrebačkoj županiji, Hrvatskoj turističkoj zajednici koja je manifestaciju uvrstila u 30 top događanja u Hrvatskoj, turističkim zajednicama grada i županije, ACI-u kao krovnoj udruzi Citroën klubova, vlasnicima zemljišta na kojima se nalazi kamp, svim građanima Samobora na iskazanom strpljenju, a goste je pozvao da uživaju u Samoboru i Hrvatskoj.

U ime Grada Samobora nazočne je pozdravila zamjenica gradonačelnika Sanja Horvat Iveković zahvalivši gostima što su prepoznali Samobor kao grad koji može ugostiti toliki broj sudionika, istaknuvši da priznanje dobivanja domaćinstva Svjetskog susreta Spačeka puno znači Gradu. Pozvala je goste da upoznaju grad, njegovu prirodu i različite sadržaje koje nudi te da uživaju kako bi im Samobor ostao u lijepoj uspomeni.

Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, također je zaželjela dobrodošlicu svim gostima i naglasila kako je ponosna što se Svjetski susret Spačeka uvrstio u top 30 događanja i destinacija te stavio grad i županiju uz bok ostalim europskim destinacijama. Pozvala je sve da upoznaju, kako Samobor, tako i Zagrebačku županiju.

Zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak pozdravivši okupljene rekla je kako je Samobor jedan od devet županijskih bisera, zahvalila gostima na dolasku i pozvala da upoznaju županijske vinske ceste, gastro ponudu i ostale destinacije te dodala kako Županija iz godine u godinu bilježi sve bolje turističke rezultate i sve veću posjećenost pa se zato nadaju kako će i ovaj susret pridonijeti tom trendu. Na kraju je i službeno proglasila 23. svjetski susret Spačeka otvorenim. 

Za dio lijepih uspomena pobrinuli su se tijekom otvorenja članovi FA Mladost izvevši splet plesova i pjesama iz svog repertoara te vješti žongleri iz Udruge Cirkokultura, svi uz veliki pljesak publike, koji su dobili i simpatični prevoditelji.

Program 23. svjetskog susreta Spačeka nastavlja se sve do nedjelje, a prvi dan kolovoza donosi i početak nekoliko natjecanja, prije svega onog u vožnji spretnosti na poligonu u nekadašnjoj vojarni Taborec od 10 i 16 sati, dok je u 17 sati u programskoj zoni zakazano natjecanje u brzom jesenju kremšnite. Od 15 sati održava se Slovenski dan, a od 20 sati počinju prezentacije – Švicarske kao domaćina susreta 2021. godine te potom Italije i Slovenije kao zemalja kandidatkinja za domaćina 2023. godine, a koji će se birati upravo u Samoboru.

www.sjever.hr/samobor.hr 02.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.