Now Reading:
OLUJAN POČETAK PRODUŽENOG VIKENDA Uzbune za cijelu Hrvatsku – pljuskovi, grnljavina, tuča…
Full Article 2 minutes read

OLUJAN POČETAK PRODUŽENOG VIKENDA Uzbune za cijelu Hrvatsku – pljuskovi, grnljavina, tuča…

Meteorolozi Državnog hidrometeorološkog zavoda u najnovijoj prognozi za petak, dan koji nas uvodi u produženi vikend, najavljuju pogoršanje vremena. Sa zapada se očekuje postupno naoblačenje s kišom često u obliku pljuskova s grmljavinom. Lokalno je moguća obilnija oborina. Najviše sunčanog vremena na krajnjem jugu, piše Jutarnji list.


Zbog najavljene promjene DHMZ je putem Meteoalarma izdao upozorenja za gotovo cijelu državu. Žute uzbune zbog grmljavinskih proloma oblaka na snazi su za Slavoniju, Baranju, Hrvatsko zagorje, Međimurje, šire zagrebačko i karlovačko područje, Liku, Gorski kotar i najveći dio Dalmacije. Na sjevernom Jadranu na snazi je narančasto upozorenje dok je krajnji jug države jedini bez upozorenja.
Kako najavljuju meteorolozi, Istra i sjeverno primorje mogli bi se tijekom petka lokalno suočiti i s tučom te bujičnim poplavama.


U subotu se očekuje prestanak kiše i razvedravanje sa zapada, pa će idućih dana prevladavati sunčano vrijeme. No u unutrašnjosti su u poslijepodnevnim satima uz lokalno jači razvoj oblaka mogući pljuskovi i grmljavina, osobito u gorju. Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Na obali i otocima noću bura, a danju sjeverozapadnjak i zapadnjak, uz obalu i jugozapadnjak koji će u subotu mjestimice biti i jaki. Nakon malo svježije subote temperatura zraka u porastu, a za sam Dan pobjede ne bi trebalo, barem prema trenutnim prognozama, biti značajnijih nestabilnosti.

Biometeorološka prognoza za petak

Prevladavat će razmjerno nepovoljne biometeorološke prilike. Nesanica, glavobolja, razdražljivost i loše raspoloženje mogući su kod meteoropata i kroničnih bolesnika u unutrašnjosti Hrvatske. Na Jadranu bi sparina mogla nepovoljno djelovati na plućne i srčane bolesnike.

www.sjever.hr/aktualno.hr

02.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.