Now Reading:
Prognostičarka otkriva kakav će biti kolovoz. Mnogi neće biti zadovoljni!
Full Article 2 minutes read

Prognostičarka otkriva kakav će biti kolovoz. Mnogi neće biti zadovoljni!

kiša

Posljednji je dan srpnja, mjeseca koji nam je donio i velike vrućine, ali i snažna nevremena diljem Hrvatske. Kakvo nam vrijeme donosi kolovoz, za N1 otkrila je njihova prognostičarka Tea Blažević:

„Nakon niza sunčanih dana, potkraj petka, i u noći na subotu stiže promjena vremena. Ciklona će se premjestiti Jadranom, što će ponegdje rezultirati lokalno obilnijim kišom i pljuskovima koje će pratiti i grmljavina.
S obzirom na to da su posljednjih dana temperature jako porasle, a stiže vlažniji zrak, na dijelove zemlje moglo bi se obrušiti nevrijeme.

Nestabilno početkom kolovoza
Iako će vikend biti vrlo nepovoljan, u novom tjednu, prvom kolovoškom, bit će vrlo nestabilno, i gotovo svakodnevno će biti pljuskova, osobito u gorju. Temperature će pasti, i na kopnu će biti uglavnom ispod 30, na moru 31, 32 stupnja.

Vrijeme do kraja kolovoza
Što se tiče ostatka kolovoza, temperature će biti uglavnom malo iznad prosjeka, a nešto veće odstupanje očekuje se tek prema istoku unutrašnjosti.

Oborina bi uglavnom trebala biti u normali, a nešto kišovitije moglo bi biti tek u gorskoj Hrvatskoj, i na zapadu unutrašnjosti.

Podsjetimo da oko Velike Gospe (15. kolovoza) u prosjeku dolazi do jačih prodora hladnijeg oceanskog zraka nad zagrijano kopno, što često rezultira olujama s obilnom kišom i grmljavinom. Nakon toga završava najtopliji dio ljeta i počinju sve češća pogoršanja vremena. U drugom dijelu kolovoza dani su sve kraći, sunčanih sati je 10 posto manje nego u srpnju što uz češća naoblačenja i kišu rezultira nižom dnevnom temperaturom zraka u odnosu na prvi dio kolovoza.”

www.sjever.hr/N1 Foto arhiva i N1 01.08.2019.

Input your search keywords and press Enter.