Now Reading:
Prvog dana PH u Varaždinu Slobodinim atletičarkama tri zlata
Full Article 2 minutes read

Prvog dana PH u Varaždinu Slobodinim atletičarkama tri zlata

atletika

Obnovljeni varaždinski stadion Sloboda danas i sutra domaćin je Pojedinačnog prvenstva Hrvatske u atletici za seniorke i seniore. Prvog dana natjecanja varaždinske su atletičarke osvojile tri naslova prvakinja Hrvatske.
Prvakinja Hrvatske na 100 metara je Lucija Pokos (12,22), a na 400 metara kristina Dudek (54,82). Varaždinke su treće zlato dodale u štafeti 4×100 metara, a za rezultat 47,46 trčale su Marta Novak, Kristina Dudek, Mateja Jambrović, Lucija Pokos. Sloboda još ima i dva četvrta mjesta – Karla Marciuša na 100 metara te Gabrijela Stojanovića na 400 metara.
Najuspješniji klubovi prvog dana natjecanja su Dinamo-Zrinjevac sa šest naslova i Agram s pet, a odmah iza njih je Sloboda s tri.
Pojedinačno prvenstvo Hrvatske, koje završava u četvrtak, kada će natjecanja na Slobodi početi u 15.30 sati uz besplatan ulaz, je i izborno natjecanje za Ekipno prvenstvo Europe 2. lige koje će se također na varaždinskom stadionu održati 10. i 11. kolovoza.
Izbornik hrvatske atletske reprezentacije Mladen Katalinić zadovoljan je rezultatima prvog dana državnog natjecanja te dodaj da varaždinski stadion izgleda „svjetski“.
– Na prvenstvu Europe se vizualno nećemo osramotiti, a nadamo se ni u natjecateljskom dijelu. Ove godine se mijenja sustav natjecanja, pet ekipa ispada, što znači da bi na prošlom natjecanju ispali. Nadamo se da ćemo biti bolji od toga i da ćemo ostati u 2. ligi. I ovoga puta će se svi odazvati pozivu, Sandra Perković, Sara Kolak, Filip Mihaljević ako bude zdrav, Stipe Žunić – najavio je hrvatski izbornik.

n.k. / aktualno.hr / sjever.hr

Input your search keywords and press Enter.