Now Reading:
STIŽE CRO KARTICA Radnici će dobiti do 2500 kuna za smještaj i hranu. Naravno, van sezone!
Full Article 2 minutes read

STIŽE CRO KARTICA Radnici će dobiti do 2500 kuna za smještaj i hranu. Naravno, van sezone!

more-ljeto-plaza

Izgleda da će dugo najavljivana “Cro kartica” napokon doista i zaživjeti, i to od 1. siječnja sljedeće godine, kad bi na snagu trebale stupiti i ostale porezne novosti. Potvrdio je to za Jutarnji list i ministar turizma Gari Cappelli, najavivši kako će poslodavci od siječnja sljedeće godine radnicima moći u obliku posebnog vouchera “uplatiti” maksimalno 2500 kuna, namijenjenih za potrošnju isključivo unutar zemlje te u razdoblju izvan glavne sezone.

– Tako je, ‘Cro kartica’, koja će se s kompletnom poreznom reformom nalaziti na javnom savjetovanju, trebala bi krenuti od siječnja, a nama je to posebno drago jer je njena namjena poticati potrošnju u razdobljima izvan sezone, između listopada i travnja, kao i poticati potrošnju na kontinentu, iako iz nje neće biti isključena niti ponuda na obali – najavio je ministar Cappelli.

Kako će funkcionirati Cro kartica?

Poslodavci će zaposlenicima na godišnjoj razini, na ime božićnice, regresa, nagrada i ostalih naknada moći isplatiti maksimalno 7500 kuna neoporezivo po radniku, a porezna reforma sad će omogućiti da se još 2500 kuna povrh tog iznosa radnicima, na ime nagrade, može isplatiti putem “Cro kartice”, piše Jutarnji.

Kako ne bi bilo zabune, Cappelli je pojasnio da “Cro kartica” u stvarnosti uopće neće biti u obliku plastificirane kartice već će cijela stvar biti riješena najvjerojatnije u obliku papirnatog vouchera, dokumenta koji će svaki zaposlenik moći isprintati putem osobnog korisničkog računa, a potom ga koristiti u poslovnim subjektima diljem zemlje. Konkretnije, voucher neće biti moguće koristiti u svim poslovnim subjektima već isključivo onima koji će biti uključeni u ovaj posebni program, a zbog čega će, vrlo vjerojatno, na vratima imati posebne oznake kako bi građani mogli znati gdje je sve dostupan ovaj način plaćanja.
– Na posebnim vrijednosnim voucherima radnici će imati novac s kojim će moći plaćati ove vrste usluga, a naš cilj je cijelu priču napraviti što jednostavnijom – izjavio je Cappelli.

Za početak je predviđeno da će “Cro karticu” koristiti zaposlenici privatnog sektora jer je za njeno uvođenje u državni i javni sektor prethodno potrebno pregovarati sa sindikatima.

Cijeli članak pročitajte ovdje

www.sjever.hr/aktualno.hr

Input your search keywords and press Enter.