Now Reading:
NAJVEĆI INFRASTRUKTURNI PROJEKT U ZAGREBU IDE PREMA PLANU: Biti će promjena u privremenoj regulaciji prometa
Full Article 2 minutes read

NAJVEĆI INFRASTRUKTURNI PROJEKT U ZAGREBU IDE PREMA PLANU: Biti će promjena u privremenoj regulaciji prometa

bandić rotor

Rotor u Remetincu najveći je infrastrukturni i prometni projekt u Zagrebu u posljednjih 50 godina, a završetak svih radova i otvorenje novog rotora očekujemo, sukladno zacrtanim rokovima, u svibnju 2020. godine, rekao je danas zagrebački gradonačelnik Milan Bandić prilikom obilaska tog gradilišta.

Dodao je da je ukupna vrijednost radova oko 333 milijuna kuna, istaknuvši da je rotor trenutno, uz sljemensku žičaru, najvažniji projekt u gradu. Izgradit će se posebne trake za skretanje desno iz Jadranske avenije, s Jadranskog mosta i iz Remetinečke ceste tako da taj promet uopće neće ulaziti na novi rotor, a što će znatno smanjiti gužve i prometne nesreće.

Gradilište je otvoreno već godinu dana, radovi su vrlo zahtjevni, ali na sreću radovi idu bez problema, nije se dogodila niti jedna nesreća. Do kolovoza će se raditi na podvožnjacima, a paralelno ćemo raditi i na izvedbi pristupnih cesta jer zima nije idealno vrijeme za asfaltiranje ni postavljanje signalizacije. Do Božića nam je cilj izvesti preko 90 posto svih radova tako da do proljeća budemo u završnim fazama, rekao je voditelj radova Goran Radić.

Dodao je da će se privremena regulacija prometa, koja je trenutno na snazi, korigirati početkom kolovoza te da će o tome vozači biti pravovremeno obaviješteni.

Tekst i foto Grad Zagreb 31.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.