Now Reading:
Kamo bi međimurski ministar Horvat mogao dovesti tvornicu streljiva?
Full Article 2 minutes read

Kamo bi međimurski ministar Horvat mogao dovesti tvornicu streljiva?

horvat

Hrvatska nije odustala od gradnje tvornice (pješačkog) streljiva, piše u utorak Večernji list koji od ljudi povezanih s hrvatskom vojnom industrijom i izvozom oružja saznaje da se u Hrvatskoj i dalje pokušavaju stvoriti uvjeti za tu investiciju. To je skup i zahtjevan zadatak, no primarno se sada još razgovara s Ministarstvom državne imovine o lokaciji za tu tvornicu, navodi dnevnik.

Navodno bi se za mjesec ili dva moglo znati je li ta lokacija u igri te ide li se u taj posao ili ne. I dalje je aktualna ideja da bi i država sudjelovala u investiciji i gradnji tvornice streljiva tako da investitorima riješi proizvodni pogon i/ili skladišta za proizvedeno streljivo, a te uvjete, primjerice, ispunjavaju napuštene vojarne. Kad bi se riješila lokacija, optimistični izvori tvrde da bi se tada već u idućih 18 mjeseci moglo startati s probnom proizvodnjom streljiva, piše Večernji list.

Tijekom posjeta hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović Izraelu ponovno je najavljeno da Izrael kani ulagati u gradnju tvornice streljiva u Hrvatskoj. S obzirom na to da je s predsjednicom u Izraelu i ministar gospodarstva Darko Horvat, moguće je da se nešto i pokrene ‘izvan protokola’, donosi Večernji list.

www.sjever.hr/VL 30.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.