Now Reading:
Rekonstrukcija velikog nogometnog igrališta u Lepoglavi
Full Article 4 minutes read

Rekonstrukcija velikog nogometnog igrališta u Lepoglavi

igraliste lepoglava

Gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić je u nazočnosti suradnika, sportskih djelatnika i korisnika sportskih terena, s tvrtkom Maxmar grupa potpisao ugovor za radove na rekonstrukciji velikog nogometnog igrališta na Sportsko-rekreacijskom centru u Lepoglavi.

Ugovor je potpisan na nogometnom igralištu čija će postojeća travnata površina biti zamijenjena novom. Uz zamjenu travnjaka, na igralištu će se, u okviru radova definiranih ugovorom, izgraditi drenažni i sustav za navodnjavanje. Vrijednost radova definiranih ugovorom je 450.418,83 kune s PDV-om. Više od polovicu potrebnih sredstava za realizaciju ovog projekta, riječ je o 252.000 kuna, Grad je osigurao na natječaju Lokalne akcijske grupe Sjeverozapad. Preostali dio Grad će osigurati iz vlastitog proračuna.

– Ovo je nastavak ulaganja Grada Lepoglave u sportsku infrastrukturu na gradskom području. Rezultati ulaganja i potvrda njihove opravdanosti te orijentiranosti Grada Lepoglave prema sportu, kojeg smatramo bitnim čimbenikom razvoja grada, ogleda se u tome da je Grad Lepoglava prvi grad u Hrvatskoj koji je dobi prestižnu titulu Europskog grada sporta – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić dodavši da će ove godine izgradnjom sportskog igrališta u Zlogonju biti završen ciklus ulaganja u sportsku infrastrukturu po mjesnim odborima u kojima je izgrađeno ukupno 11 igrališta, nakon čega će uslijediti ulaganja u centralni sportski objekt odnosno Sportsko-rekreacijski centar u Lepoglavi.

Ta će ulaganja započeti upravo uređenjem centralnog travnatog nogometnog igrališta.

– Nakon sanacije travnatog igrališta na kojem će se od iduće sezone, zahvaljujući Ženskom nogometnom klubu Lepoglava koji se plasirao u 1. HNLŽ, igrati prvoligaški nogomet, krenut ćemo sa sanacijom atletske staze. Lepoglava uz Varaždin ima jedini stadion s atletskom stazom u Varaždinskoj županiji. Želimo iskoristiti taj potencijal i već smo o tome razgovarali s mogućim partnerima – Hrvatskim olimpijskim odborom i Hrvatskim atletskim savezom. Nakon toga slijedi uređenje centralnog objekta Sportsko-rekreacijskog centra. Ove ćemo godine urediti svlačionice za što smo dobili potporu Županijskog nogometnog saveza u iznosu od 25.000 kuna. Grad Lepoglava osigurat će ostatak sredstava potrebnih da se one napokon urede. Iduće bi pak godine krenuli u veću investiciju uređenja cjelokupnog objekta. Želimo da ovo bude kamp za ženski i muški nogomet mlađih dobnih skupina te osoba s invaliditetom. U realizaciji tog projekta nadamo se podršci Hrvatskog nogometnog saveza – poručio je gradonačelnik Škvarić.

Posebno zadovoljstvo potpisivanjem ugovora i početkom rekonstrukcije centralnog nogometnog igrališta na SRC-u Lepoglava izrazili su lepoglavski sportski djelatnici.

– Nakon 10-ak godina konačno se u Lepoglavi uređuje nešto od nogometne infrastrukture. Sam je teren bio u tako lošem stanju da je ponekad na njemu bilo opasno igrati utakmice. Na sreću, Grad Lepoglava i gradonačelnik su prepoznali situaciju i krenulo se u projekt rekonstrukcije igrališta – istaknuo je predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Lepoglave, Tonko Županić.

Zadovoljstvo ne kriju ni korisnici igrališta koje neće biti u funkciji do proljeća iduće godine kada bi trebali biti završeni radovi obnove travnjaka odnosno do kada bi trebala izrasti nova trava.

– Kao i svi, prezadovoljne smo početkom radova. Kako smo ove godine ušle u 1. Hrvatsku nogometnu ligu za žene važni su nam uvjeti koje imamo, a oni će s novim travnjakom i uređenjem objekta koji koristimo biti podignuti na puno višu razinu – istaknula je trenerica ŽNK Lepoglave, Stella Gotal. U vremenu kada će trajati radovi rekonstrukcije igrališta ŽNK Lepoglava i NK Lepoglava, koji se natječe u 2. ŽNL, svoje će domaće utakmice igrati u drugim mjestima.

www.sjever.hr 29.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.