Now Reading:
Nogometaši Slaven Belupa propustili su iskoristiti svoje prilike protiv Dinama – normalno rezultat toga je poraz
Full Article 4 minutes read

Nogometaši Slaven Belupa propustili su iskoristiti svoje prilike protiv Dinama – normalno rezultat toga je poraz

slaven belupo

Nogometaši Slaven Belupa u drugom su kolu Hrvatski Telekom Prve lige upisali poraz od Dinama. Na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek – Apaš, pred oko 2500 gledatelja, rezultat je bio 0:3. Iako su naši nogometaši dali sve od sebe i imali nekoliko dobrih prilika pobjeda je otišla na stranu aktualnog prvaka Hrvatske, a dojam je da je rezultat ipak na kraju bio previsok.

Trener Ivica Sertić nije mogao računati na nekoliko igrača. Stipe Bačelić Grgić, Ivan Krstanović i Ivan Jajalo u fazi su oporavka, Vinko Međimorec odrađivao je suspenziju, dok Festim Alidema još uvijek nije dobio pravo nastupa. U odnosu na prvo kolo u Osijeku, u sastavu smo vidjeli nekoliko promjena pa su od prve minute na teren istrčali Božić, Radivojević i Glavčić.

Dinamo je poveo na samom startu susreta. Već u 4. minuti Petković je iz blizine pogodio za 0:1. Pokušao je stvari na početak vratiti Delić u 9. minuti, no njegov udarac s 18-ak metara otišao je pokraj vratnice. Nakon otvorenog uvoda, utakmica se primirila te se igra odvijala uglavnom oko centra. Borbena je bila naša momčad protiv izrazito kvalitetnog protivnika, a najveći priliku imala je u 33. minuti. Odlično je Glavčić uposlio Puclina koji povratnom loptom pronalazi Čanađiju, a njegov udarac odlazi tik uz vratnicu gola Dinama. Isti je igrač nekoliko minuta kasnije pokušao iskoristiti grešku gostujuće obrane, ali je njegov udarac zaustavio Livaković. Promašaje naše momčadi Dinamo je iskoristio u 38. minuti kada je za 0:2 zabio Atiemwen.

Drugo poluvrijeme s dva dobra pokušaja otvorila je naša momčad, no rezultat se nije promijenio. Na prizemni ubačaj Radivojevića zakasnili su naši napadači, a udarac Glavčića s 20 metara obranio je Livaković. U 60. minuti pokušao je i Bogojević, ali je golman Dinama opet bio siguran. Sve od sebe davali su naši nogometaši u drugom dijelu. Imali su veći posjed lopte u nogama, ali se Dinamo odlično branio i nije dopuštao Slavenašima da dođu do šanse. Na kraju su gosti preko Mora došli i do svog trećeg gola u 89. minuti i tako slavili s 0:3.

U idućem kolu Slavenaši će gostovati na Rujevici kod Rijeke. Utakmica će se igrati u subotu, 3. kolovoza, s početkom u 21 sat.

27. srpnja 2019. – drugo kolo Hrvatski Telekom Prve lige
Koprivnica, Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš

NK Slaven Belupo – GNK Dinamo 0:3 (0:2)

NK Slaven Belupo: Filipović – Iharoš, Božić, Nowak, Radivojević (od 82. Goda) – Čanađija, Paracki, Glavčić – Delić, Ejupi (od 76′ Lima), Puclin (od 56. Bogojević). Trener: Ivica Sertić

GNK Dinamo: Livaković – Stojanović, Perić, Lešković (od 67. Dilaver), Šitum – Moro, Gojak (od 69. Ademi), Majer – Atiemwen, Petković, Marin (od 77. Baturina). Trener: Nenad Bjelica.

Suci: Marko Matoc (Zaprešić), Goran Pataki (Đakovo), Bojan Zobenica (Velika Gorica), Zdenko Lovrić (Đakovo)

Delegat: Ante Vučemilović (Osijek)

Kontrolor: Alojzije Šupraha (Split)

Žuti kartoni: Božić 12′, Glavčić 27′, Radivojević 43′, Lima 86′ (Slaven Belupo); Lešković 36′, Majer 63′ (Dinamo)

Crveni kartoni: – (Slaven Belupo); – (Dinamo)

Strijelci: 0:1 Petković 4′, 0:2 Atiemwen 38′, 0:3 Moro 89′

Tekst i foto NK Slaven Belupo 28.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.