Now Reading:
KAKO STVARI STOJE KOLINDA ĆE I DALJE BITI PREDSJEDNICA: Milanović ne može pobijediti u drugom krugu?
Full Article 3 minutes read

KAKO STVARI STOJE KOLINDA ĆE I DALJE BITI PREDSJEDNICA: Milanović ne može pobijediti u drugom krugu?

Prema redovnom istraživanju Crobarometra koje za Novu TV provodi agencija IPSOS predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović i dalje uživa najveću podršku birača, no potpora joj je pala u odnosu na prethodni mjesec. Na drugom mjestu je SDP-ov kandidat Zoran Milanović – prenosi Jutarnji.hr.

Grabar-Kitarović ima podršku 32,8 posto ispitanika, a Milanović 23,4 posto potpore.

Slijedi Miroslav Škoro koji može računati na potporu od 19,9 posto. Mislav Kolakušić gubi potporu i sada bi ga izabralo 7,1 posto birača, dok bi se za Ivana Pernaraodlučilo 4,5 posto ispitanika. Ostali kandidati osvajaju 7,4 posto, a neodlučnih je 4,9 posto.


Prema rezultatima istraživanja predsjednik(ca) bi se izabrao u drugom krugu. Kada bi u drugi krug ušli Grabar-Kitarović i Milanović pobjedila bi aktualna predsjednica s 53 posto naspram 37,2 posto koliko osvaja Milanović. Na izbore ne bi izašlo 5,5 posto birača, dok njih 4,3 posto ne zna. Predsjednica dobiva potporu birača HDZ-a, ali i svih ostalih stranaka osim SDP-a.


Kada bi se u drugom krugu biralo između Miroslava Škore i Kolinde Grabar-Kitarović predsjednica bi dobila bi 46,1 posto potpore, a Škoro 37,7 posto. Na izbore u tom slučaju ne bi izašlo 11,1 posto ispitanika, a njih 5,1 posto ne zna.

Predsjednica tu dobiva potporu birača HDZ-a, no u srazu sa Škorom za nju bi se opredjelila i trećina birača SDP-a. No, trećina SDP-ovaca bi podržala Škoru. Većina birača Mosta je uz Škoru, a Predsjednica može računati na većinu birača Živog zida.

Miroslav Škoro postao bi predsjednik ako u drugi krug ide sa Zoranom Milanovićem. Škoro u tom slučaju dobiva 48,6 posto, a Zoran Milanović 38,7 posto. Na birališta u tom slučaju ne bi izašlo 6,9 posto birača, a ne zna 5,8 posto ispitanika. Više čitajte na https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/novi-crobarometar-otkrio-odnos-snaga-predsjednickih-kandidata-pogledajte-tko-ima-najvecu-podrsku-biraca/9170477/

www.sjever.hr/Jutarnji.hr 27.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.