Now Reading:
NEVRIJEME PRED VRATIMA Nakon današnjih visokih 35°C slijedi pad temperature
Full Article 1 minutes read

NEVRIJEME PRED VRATIMA Nakon današnjih visokih 35°C slijedi pad temperature

Danas će biti pretežno sunčano, ali nestabilno. U unutrašnjosti će uz lokalno jači razvoj oblaka mjestimice biti pljuskova i grmljavine, ponegdje moguće i izraženijih, osobito u središnjim i gorskim krajevima. Vjetar slab i umjeren jugozapadni. Jutarnja temperatura većinom između 16 i 21,a najviša dnevna uglavnom od 30 do 35 °C.

U nadolazećim danima promjenljivo oblačno i nestabilno uz povremene pljuskove s grmljavinom, češće i izraženije u nedjelju kada su lokalno moguća i grmljavinska nevremena. Temperatura zraka u blagom padu, osobito u ponedjeljak.

Slično kao i prethodnih dana, na području cijele zemlje prevladavat će vruće, zbog čega će u velikom dijelu zemlje postojati umjerena opasnost od toplinskog vala, a na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije velika. Tople noći neće omogućiti adekvatan odmor i san, pa se kod mnogih ljudi može javiti umor, manjak koncentracije, razdražljivosti i slabost. Preporuča se adekvatna zaštita od visokih temperatura, lagana prehrana uz dovoljno tekućine i zaštita od UV zračenja.

www.sjever.hr/dhmz

26.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.