Now Reading:
Gradonačelnik ispratio djecu na more
Full Article 2 minutes read

Gradonačelnik ispratio djecu na more

bandić

Na besplatno ljetovanje u organizaciji Grada Zagreba krenule su ovih dana dvije skupine djece – prva skupina od 40. djece iz obitelji slabijeg imovinskog stanja i 44 djece hrvatskih branitelja slabijeg socioekonomskog statusa. Tradicionalno, na put ih je ispratio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, zaželjevši im sretan i siguran put te dobru zabavu na ljetovanju.

Ove će godine na hrvatskom Jadranu u odmaralištima Zagrebačkog Holding ljetovati ukupno 1025 djece iz obitelji slabijeg imovinskog stanja te 240 djece branitelja.

Mnogima od njih ovo je jedina prilika da vide more, i sretni smo da Grad i Ured brine o osjetljivim skupinama s posebnim naglaskom na socijalno ugrožene obitelji, kazala je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić, dok je pročelnica Gradskog ureda za branitelje Vesna Helfrih rekla kako se nada kvalitetnom, edukativnom i zabavnom provodu naših najmlađih sugrađana.

Ljetovanja u trajanju od sedam dana je potpuno besplatno, a mališanima je osigurana puna pansionska usluga s tri glavna obroka i jednim međuobrokom, cjelodnevni pedagoški rad i nadzor stručnih suradnika, 24 – satna zdravstvena skrb te mnoštvo odgojnih, obrazovnih, kulturnih i zabavnih sadržaja.    

Program rada je definiran, ali je ostavljena mogućnost prilagodbe s obzirom na  broj i dob djece te vremenskim uvjetima.

Input your search keywords and press Enter.