Now Reading:
ŠTO VI MISLITE O MINISTRIMA SA SJEVERA HRVATSKE ŠTROMARU I HORVATU: Većina ispitanih Hrvata nije oduševljena
Full Article 2 minutes read

ŠTO VI MISLITE O MINISTRIMA SA SJEVERA HRVATSKE ŠTROMARU I HORVATU: Većina ispitanih Hrvata nije oduševljena

Što građani misle o rekonstrukciji Vlade, tko je još trebao napustiti Vladu, ali i koga smatraju uspješnim, a koga neuspješnim ekskluzivno donosi Dnevnik Nove TV u prvom istraživanju nakon što su prisegnuli nove ministrice i ministri. Istraživanje je provedeno tijekom 19. i 20. srpnja.

Najuspješnijim članom Vlade građani smatraju ministra financija Zdravka Marića. Da je uspješan u svom ministarskom mandatu misli 61 posto ispitanika. Iza njega je ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković s potporom od 53 posto ispitanika.

Tomo Medved na trećem je mjestu po uspješnosti, ako se pita građane. To misli njih 52 posto.

horvat

Da je Davor Božinović uspješan misli 50 posto ispitanika, a za svakog drugog ispitanika je također uspješan i Damir Krstičević.

Garija Cappellija uspješnim smatra 48 posto ispitanika, kao i Blaženku Divjak za koju isto misli 48 posto ispitanika.

Da je Nina Obuljen Koržinek uspješna misli 42 posto ispitanika, a tek na devetom mjestu s 41 posto je premijer Andrej Plenković.

Iza njega je Tomislav Ćorić, kojega uspješnim smatra 37 posto ispitanika, dok 36 posto građana uspješnim ministrom smatra Predraga Štromara.

Slijedi Darko Horvat koji u ovom trenutku može računati na 35 posto potpore kada se mjeri uspjeh u ministarskom mandatu, dok Dražena Bošnjakovića uspješnim smatra 30 posto ispitanika. Na pretposljednjem mjestu liste uspješnih članova Vlade je Milan Kujundžić, kojega uspješnim smatra 26 posto ispitanika, dok je na začelju ove liste Marko Pavić, kojega uspješnim smatra 18 posto ispitanika.

Zanimljivo, za ministricu kulture Ninu Obuljen Koržinek i ministra graditeljstva i prostornog uređenja Predraga Štromara nije čulo 17 posto ispitanika, dok njih 16 posto ne zna tko je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

www.sjever.hr/Jutarnji.hr 23.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.