Now Reading:
Poraz Varaždina na startu Prvenstva – Rijeka je bila bolja
Full Article 3 minutes read

Poraz Varaždina na startu Prvenstva – Rijeka je bila bolja

NK Varaždim u premijernoj je povratničkoj utakmici u Prvu HNL doživio poraz. Bolja je bila Rijeka na Rujevici rezultatom 2:1. Oba pogotka za domaću momčad djelo su domaćeg dečka iz Varaždinske županije, točnije s Bednje, Roberta Murića, koji je na taj način sjajno otvorio sezonu za sebe i za svoju momčad. Jedini pogodak za Varaždin postigao je Matija Kolarić.

Prvo poluvrijeme donijelo je dva prekrasna pogotka na obje strane. U sedmoj minuti Murić je primio loptu na 18 metara i sjajnim slalomom kroz obranu Varaždina stigao do peterca i poentirao – 1:0! Bio je to početak iz snova za nogometaše Rijeke koji su imali još nekoliko dobrih situacija pred golom Varaždina, ali bez konkretnije završnice.

I onda je u 22. minuti stigao hladan tuš. Matija Kolarić primio je loptu na 18 metara, uspio zadržati loptu i sjajno pogodio mrežu Rijeke – 1:1. Rijeka je uspjela povezati konce u igri u završnici prvog dijela, a najbolju priliku imala je u 36. minuti. Kvržić je lijepo proigrao Čolaka koji je prizemno pucao, ali Nevistić je sjajno reagirao i sačuvao mrežu.

Igrala se 57. minuta utakmice kada je Rijeka izborila slobodan udarac na dvadesetak metara. Robert Murić namjestio je loptu, sjajno potegnuo i mreža se još jednom zatresla – 2:1. Bio je to trenutak koji je usmjerio utakmicu nakon što su gosti na poluvrijeme otišli s aktivnim rezultatom (1:1).

Varaždin se probudio nakon gola Rijeke i krenuo angažiranije ali bez pravih prilika. U 80. minuti Čolak se našao u dobroj situaciji nakon ubačaj s desne strane, ali Nevistić je ukrotio udarac.

Bilo je ovo teško gostovanje za Varaždince. Ništa lakše neće biti u slijedećem kolu budući u Varaždin stiže Hajduk koji se svojim navijačima mora iskupiti za sramotno ispadanje iz europskog natjecanja.

Susret se igra iduću nedjelju.

s.kalajdžija/sjever.hr 20.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.