Now Reading:
Koprivničke vode potpisale ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava vrijedan 1.542.100,00 kuna
Full Article 3 minutes read

Koprivničke vode potpisale ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava vrijedan 1.542.100,00 kuna

vodovod

Predsjednik uprave Koprivničkih voda d.o.o. Zdravko Petras u prostorijama Ministarstva poljoprivrede potpisao je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava s Agencijom za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u iznosu od 1.542.100,00 kn (bez PDV-a) za projekt Proširenje vodovodne i kanalizacijske mreže u dijelu prigradskog naselja Draganovec. Na svečanosti potpisivanja prisustvovali su Pomoćnik ministra poljoprivrede Krešimir Ivančić i Ravnateljica Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić.

Projekt je planiran s ciljem unapređenja vodnokomunalne infrastrukture na području naselja Draganovec, radi poboljšanja ekološkog stanja i doprinosa zdravstvenoj ispravnosti vode za ljudsku potrošnju.

Trase obuhvata projekta obuhvaćaju ulice Sveti Vid, Bukovačku i Mirni dol, a planirana je izgradnja tri trase vodovoda profila DN 110 mm ukupne duljine 673 m i pet trasa fekalne kanalizacije profila DN 300 mm ukupne duljine 1.008 m.

Koprivničke vode su u listopadu 2018. godine nakon ishođene Građevinske dozvole za predmetni projekt u Agenciji za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju podnijele prvi dio Zahtjeva za potporu na Natječaj za provedbu Podmjere 7.2. ”Ulaganja u izradu, poboljšanje ili proširenje svih vrsta male infrastrukture, uključujući ulaganja u obnovljive izvore energije i uštedu energije” – provedba tipa operacije 7.2.1.” Ulaganja u građenje javnih sustava za vodoopskrbu, odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. godine. Odlukom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju utvrđeno je da je prvi dio Zahtjeva za potporu pozitivno ocijenjen, te su Koprivničke vode ostvarile potporu u visini od 100% planiranih potrebnih sredstava za ulaganje u projekt proširenja vodoopskrbne i kanalizacijske mreže na području naselja Draganovec.

Nakon potpisivanja ugovora Koprivničke vode kreću u postupak javne nabave za izvođenje projektiranih radova na izgradnji vodovodne i kanalizacijske mreže u dijelu naselja Draganovec i po odabiru izvođača radova planiraju realizirati investiciju do lipnja 2020. godine.

www.sjever.hr Foto arhiva 20.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.