Now Reading:
Županijski plac u subotu ponovno na Franjevačkom trgu u Varaždinu– dođite i kupite raznovrsne domaće proizvode
Full Article 3 minutes read

Županijski plac u subotu ponovno na Franjevačkom trgu u Varaždinu– dođite i kupite raznovrsne domaće proizvode

zupanijski plac

Subota, 20. srpnja ove godine, je ponovno prilika za kupnju lokalnih proizvoda iz Varaždinske i okolnih županija… Sada već znate što to znači – još jedan Županijski plac!

Ovo će biti treći po redu izložbeno-prodajni sajam u organizaciji Varaždinske županije i Turističke zajednice Varaždinske županije na kojem ćete moći kupiti raznovrsne proizvode od tridesetak proizvođača. Od 9 do 13 sati na Franjevačkom će se trgu nuditi cijeli presjek proizvoda, ali i predstaviti tradicija sjeverne Hrvatske. Na klupama će se naći svježe i prerađeno voće i povrće, sokovi, džemovi, vina, med i drugi pčelinji proizvodi, razna ulja (uključujući i bučino), lavanda i proizvodi od lavande, proizvodi od heljde, sirevi i suhomesnati proizvodi, domaća tjestenina i mlinci, ljuti umaci, prirodna kozmetika, kaktusi i sukulenti, pekarski i slastičarski proizvodi bez glutena, tradicionalna jela poput vidovečkog gibanika i kučanskog koščičjaka, narodne nošnje i predmeti s motivima tradicije, heklana odjeća i drugi uporabni i ukrasni predmeti ručnog rada. To su sve djela vrijednih ruku proizvođača iz Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske i Koprivničko-križevačke županije.

Šarolikost ponuda nije jedina specifičnost ovog sajma – besplatan prostor za izlagače i smještanje Placa u sam centar grada, čine Županijski plac jedinstvenim. Koncept se već pokazao uspješnim 18. svibnja i 29. lipnja, kada su se održali prvi i drugi plac. No, budući da za uspješnost manifestacije nije dovoljna samo dobra inicijativa i kvalitetna organizacija, pozivamo vas da svojim dolaskom na Franjevački trg ove subote dokažete da je i vama stalo do naših lokalnih proizvođača i opskrbite se domaćim proizvodima – jedino zajedno možemo im omogućiti opstanak i napredak.

Županijski plac će posjetiti te izlagače obići i savjetnica župana Natalija Martinčević koja će biti dostupna za davanje izjave medijima u 09:30 sati.

Podržimo lokalno – kupujmo domaće!

www.sjever.hr 19.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.