Now Reading:
Zaprešiću 700 tisuća kuna za sufinanciranje projekata
Full Article 3 minutes read

Zaprešiću 700 tisuća kuna za sufinanciranje projekata

zapresic

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić uručio je predstavnicima gradova i općina ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava ukupne vrijednosti 20,7 milijuna kuna za realizaciju projekata u gospodarstvu, poljoprivredi, prometu i komunalnoj infrastrukturi te projekata financiranih EU fondovima.

‘Ovo je značajan impuls razvoju naših gradova i općina, a svakako će biti i impuls našem gospodarstvu jer je riječ o radovima na ukupno 126 projekata. Dosad smo na ovaj način zajednički obnovili brojne ceste, područne škole, društvene domove, opremili poduzetničke zone i realizirali EU projekte, s ciljem da Zagrebačku županiju učinimo mjestom ugodnim za život’, rekao je župan Kožić.

U sklopu dodijeljenih sredstava, Gradu Zaprešiću ukupno je odobreno 700 tisuća kuna kojima će Županija sufinancirati projekte izgradnje pristupne ceste do Novih dvora, nove plohe za odlagalište otpada te izradu projektne dokumentacije za gradnju nove sportske dvorane Osnovne škole Antuna Augustinčića.

Konkretnije, pristupna prometnica i servisna cesta u kompleksu Novi dvori preduvjet je za daljnje uređenje i stavljanje u funkciju cijelog kompleksa. Izgradnja pristupne ceste planirana je u duljini 110 m, širine 5.5 m, s javnom rasvjetom, DTK te vertikalnom i horizontalnom prometnom signalizacijom, na dijelu od Županijske ceste, na koju se nadovezuje servisna cesta duljine 280 m, a koja vodi do samog kompleksa Novih dvora. U drugoj se fazi planira produžetak pristupne ceste s parkiralištem do zgrade nekadašnjeg učeničkog doma, koja je prema projektu ‘Novo ruho Novih dvora’ u budućnosti predviđena kao objekt sa smještajnim kapacitetima (motel/hotel).

Nadalje, s ciljem razvijanja cjelovitog sustava gospodarenja otpadom koji uključuje smanjenje emisija onečišćujućih tvari, a time i smanjenje opasnosti za zdravlje ljudi i okoliš, u planu je sanacija i zatvaranje postojećeg odlagališta otpada te izgradnja nove odlagališne plohe i novih sadržaja u funkciji sustava gospodarenja otpadom. Sanacija i izgradnja predviđeni su u više faza kako bi se omogućio nesmetan i siguran rad odlagališta do privođenja zone odlagališta konačnoj namjeni, a po početku rada Županijskog centra za gospodarenje otpadom. Izrađena je sva projektna dokumentacija, dobivene su dozvole te je projekt spreman za provedbu, pa je tako tijekom godine namjera provesti postupak javne nabave i započeti izgradnju nove plohe odlagališta neopasnog otpada.

www.sjever.hr/zapresic.hr 19.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.