Now Reading:
VRAĆA SE PAKLENA VRUĆINA! U EUROPU STIŽE NOVI TOPLINSKI VAL: Već za vikend temperatura u Hrvatskoj ide iznad 30 stupnjeva!
Full Article 3 minutes read

VRAĆA SE PAKLENA VRUĆINA! U EUROPU STIŽE NOVI TOPLINSKI VAL: Već za vikend temperatura u Hrvatskoj ide iznad 30 stupnjeva!

prognoza

Nestabilno i svježe vrijeme uslijedilo je nakon toplinskog vala u lipnju te toplog početka srpnja. Temperature zraka snizile su se su se čak i malo ispod prosječnih vrijednosti za sredinu srpnja, no vraćaju se vrućine na koje smo navikli ljeti. Kako najavljuje Neverin.hr, idućih dana, osobito u dane vikenda očekuje se jačanje anticiklone s jugozapada kontinenta te pritjecanje sve toplijeg zraka.

Do tada atmosfera još neće biti posve stabilna. Zadržavanje oslabljenog poremećaja u alpskom području podržavat će nestabilnije vrijeme u unutrašnjosti, osobito u četvrtak. Što se tiče petka, mogući su pljuskovi, ali lokalni s manjom količinom kiše. Mjestimice je ponovno moguće izraženije grmljavinsko nevrijeme.

Temperature do 30°C ili malo više

Na Jadranu će se zadržati uglavnom sunčano i suho vrijeme, a mogućnost za lokalni neverin postoji na sjevernom Jadranu na prelasku s četvrtka na petak. U unutrašnjosti Istre pljuskovi su mogući u četvrtak u poslijepodnevnim satima. Od petka i osobito za vikend slijedi smirivanje vremena uz manju mogućnost za lokalni poslijepodnevni pljusak, uglavnom u gorju.

Očekuje se i porast temperature zraka, pa će temperatura zraka tijekom vikenda i početkom idućeg tjedna u velikom dijelu Hrvatske doseći 30°C ili još malo više. Idućeg tjedna očekuje se nastavak vrlo toplog i vrućeg vremena.

Uskoro novi pakao u Europi: Temperature se penju i do 40 stupnjeva!

Toplinski val ponovno će zahvatiti zapadnu Europu te će se prema kraju mjeseca intenzivirati.

“Nakon vrlo dinamičnog i prilično hladnijeg razdoblja od početka srpnja, na oba se globalna modela formira nagli preokret. Još jedan značajan val vrućine vjerojatno će se razviti tijekom sljedećeg tjedna nad zapadnom i srednjom Europom. Popodnevne temperature će se vjerojatno ponovno popeti na 35-40 ° C!”, navodi Severe Weather Europe.https://net.hr/danas/hrvatska/vraca-se-paklena-vrucina-u-europu-stize-novi-toplinski-val-vec-za-vikend-temperatura-u-hrvatskoj-ide-iznad-30-stupnjeva/

www.sjever.hr/Net.hr 19.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.