Now Reading:
Europskim projektom sufinancirana kvalifikacija 103 dugotrajno nezaposlenih odraslih osoba
Full Article 3 minutes read

Europskim projektom sufinancirana kvalifikacija 103 dugotrajno nezaposlenih odraslih osoba

burza

Zahvaljujući projektu „Prvi sam izbor na tržištu rada – obrazovan, kompetentan i lako zapošljiv“, 103 osobe prošle su program obrazovanja i osposobljavanja odraslih te je time povećana njihova konkurentnost na tržištu rada.

Projekt vrijedan 1.264.035,45 kuna u potpunosti sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda

Podizanje razine zapošljivosti i konkurentnosti dugotrajno nezaposlenih osoba, starijih od 34 godine glavni je cilj ovog projekta, čija je vrijednost 1.264.035,45 kuna. U potpunosti je sufinanciran iz Europskog Socijalnog Fonda, a provodili su ga Pučko otvoreno učilište Čakovec, Hrvatski zavod za zapošljavanje – HZZ Čakovec i Razvojna agencija Grada Čakovca – Čakra. Završna konferencija projekta održana je u četvrtak, 18. srpnja kada su predstavljeni postignuti rezultati.

Korake u ostvarenju projekta, od same početne ideje, razvoja i aktivnosti do ostvarenja, predstavila je Marina Kolarić iz Čakre. Kroz provođenje sufinanciranih programa osnovnoškolskog obrazovanja odraslih te kroz provedbu 3 planirana programa osposobljavanja polaznici programa stekli su kvalifikacije za specifična deficitarna zanimanja u sektorima koji su traženi na tržištu rada.

Osposobljavanje za zavarivača, obućara i operatora na računalu – većina njih već zaposlena

Ukupno 40 polaznika osnovnoškolskog obrazovanja (20 polaznika u 7. razredu i 20 polaznika u 8. razredu), 24 polaznika zavarivača MIG MAG postupkom, 24 polaznika osposobljavanja za poslove izrade obuće i 15 polaznika osposobljavanja za operatora na računalu uspješno je završilo program te su im podijeljena uvjerenja.

Podršku provođenju programa koji pridonose unaprjeđenju cjeloživotnog obrazovanja u Međimurskoj županiji daje i Međimurska županija te je završnoj konferenciji nazočila pročelnica upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Blaženka Novak.

Za potrebe provođenja osposobljavanja za poslove operatera na računalu opremljen je informatički kabinet, a na godinu dana je zaposlen romski pomagač kao operativna pomoć pri provođenju nastave te kao motivator.

Ravnatelj POU Čakovec Mario Zamuda i ravnatelj Područnog ureda HZZ Čakovec Nikola Hren istaknuli su zadovoljstvo provedenim programom jer je većina polaznika već pronašla svoje mjesto na tržištu rada.

www.sjever.hr 19.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.