Now Reading:
Kiša će nam pokvariti bar dio vikenda – na moru će biti još gore!
Full Article 2 minutes read

Kiša će nam pokvariti bar dio vikenda – na moru će biti još gore!

kisa

Danas će u cijeloj zemlji biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Mjestimice malo kiše ili poneki pljusak, očekuju nas ponajprije u zapadnim i sjeverozapadnim krajevima, u gorju te na sjevernom Jadranu, prijepodne moguće i u Dalmaciji. Vjetar na kopnu većinom slab. Na Jadranu ujutro slaba do umjerena bura, zatim jugozapadni i zapadni, prema otvorenom i sjeverozapadni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 23 i 28 °C.

I dok bi danas kiša trebala biti uglavnom lagana, sutra već „druga pjesma”! Naime, subota nam donosi pljuskove i grmljavinu prijepodne, a nakon laganog predaha od kiše sredinom dana, ponovo će padati kasnije poslijepodne i navečer. Najviša dnevna temperatura neće prelaziti 23 stupnja. Na Jadranu je u subotu moguće i nevrijeme praćeno obilnom kišom i jakim vjetrom.

Mnogima će kiša pokvariti subotnje planove, ali bi zato nedjelja trebala ostati suha, bez oborima te uz nešto višu dnevnu temperaturu koja će se u najtoplijem dijelu dana kretati oko 23 °C.

Iskoristite nedjelju za boravak na otvorenom jer tko zna što nas čeka sljedećeg tjedna.

Biometeorološka prognoza za petak
Zadržat će se uglavnom povoljne biometeorološke prilike koje neće kroničnim bolesnicima otežavati podnošenje njihovih bolesti. Samo bi najosjetljivijima među njima mogla malo zasmetati sparina. Većina ljudi će biti dobrog raspoloženja i baviti se svojim tjelesnim i umnim aktivnostima bez pojačanih napora.

a.kučić/sjever.hr/DHMZ 12.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.