Now Reading:
Delegacija članova Vlade Zeničko-dobojskog kantona iz BiH boravila u posjetu Koprivnici
Full Article 3 minutes read

Delegacija članova Vlade Zeničko-dobojskog kantona iz BiH boravila u posjetu Koprivnici

koprivnica

Danas je gradsku upravu Grada Koprivnice posjetila delegacija članova Vlade Zeničko-dobojskog kantona Federacije Bosne i Hercegovine zajedno sa predstavnicima Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta RH, a u cilju upoznavanja s modelom Javno privatnog partnerstva izgradnje Gimnazije Fran Galović u Koprivnici.

Delegaciju članova Vlade Zeničko-dobojskog kantona činili su Zlatko Jelić, ministar Ministarstva za privredu/gospodarstvo Zeničko – dobojskog kantona, Spahija Kozlić, ministar Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko – dobojskog kantona, Damir Kukić, rektor Univerziteta u Zenici, Dino Eminović, direktor Studentskog centra u Zenici i Mladen Perić, direktor i vlasnik kompanije „Pero“ d.o.o. Zenica, dok su ispred Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta sastanku prisustvovali Domagoj Dodig, financijski savjetnik za JPP i Ljerka Golubić Bregant, metodološki savjetnik za JPP.

Na samom početku okupljene su pozdravili i zaželjeli im dobrodošlicu Mišel Jakšić, gradonačelnik i Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika.

Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika gostima je ukratko predstavila Grad Koprivnicu i gradske projekte.

– Koprivnica je na europskoj razini prepoznata svojim projektima i postignućima na polju elektromobilnosti i održivog razvoja. S današnjim danom sam Grad vodi dvadeset i tri projekata koji se financiraju iz sredstava Europske unije što u proračunu za ovu godinu iznosi oko 60 milijuna kuna. Projekt Gimnazije Fran Galović je prvi projekt Javno privatnog partnerstva koji je izvela ovako mala gradska uprava u Republici Hrvatskoj. Osobno smatram da je veoma važno za uspjehe djece imati kvalitetnu infrastrukturu i da je upravo Gimnazija pružila jedan nad standard našoj djeci.  To se vidi na rezultatima koje gimnazijalci postižu u svom svakodnevnom radu zajedno sa svojim profesorima jer danas je koprivnička gimnazija jedna od najboljih u Republici Hrvatskoj. – istaknula je Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika.

Sam projekt i iskustva Grada Koprivnice u primjeni modela javno-privatnog partnerstva u izgradnji zgrade Gimnazije Fran Galović i Sportske dvorane, predstavili su Jasmina Stričević, voditeljica Odsjeka za gospodarstvo i Robert Balažin, viši stručni suradnik za gospodarstvo. Nakon prezentacije koja je održana u Gradskoj upravi, predstavnici delegacije obišli su Gimnaziju Fran Galović kroz koju ih je proveo Vjekoslav Robotić, ravnatelj.

www.sjever.hr/koprivnica.hr 08.07.2019.

Input your search keywords and press Enter.