Now Reading:
Ako krećete na put ovo su mjesta gdje će vas vrlo vjerojatno dočekati kolone
Full Article 3 minutes read

Ako krećete na put ovo su mjesta gdje će vas vrlo vjerojatno dočekati kolone

promet granica

Ovog vikenda u velikom dijelu europskih zemalja (Austrija, Belgija, dio Švicarske i dio Njemačke) počinju školski praznici, a veliki broj turista iz tih zemalja tradicionalno se odmara na Jadranu.

Hrvatski autoklub objavio je kako je zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabranjeno prometovati autobusima na kat, vozilima s kamp prikolicama i motociklima, a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene na snazi je dodatna zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Zbog prometne nesreće na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče, između čvorova Jastrebarsko i Karlovac u smjeru Dubrovnika, vozi se usporeno u koloni.

Danas od 4 do 14 sati na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju zabrana je prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7.5 tona. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti 1, Ličkoj magistrali.

Iz proteklog, produženog vikenda vidjeli smo da je pred nama nova ljetna sezona s jednakim poteškoćama, velikim brojem turista na našim cestama i gužvama u prometu, objavili su iz HAK-a.

Svi smo svjesni da se najčešće putuje vikendima, no zbog mijenjanja navika putovanja, u želji da se izbjegnu velike gužve, mnogi za svoje putovanje biraju druge dane u tjednu, a osobito ponedjeljak.

Najveći broj vozila, mogući zastoji i usporena vožnja očekuju se u subotu, 29. lipnja, tijekom cijelog dana, a osobito u jutarnjim satima i sredinom dana (od 6 do 15 sati), te tijekom nedjelje, 30. lipnja, tijekom cijelog dana (najviše od 6 do 13 sati).

Ovog vikenda u velikom dijelu europskih zemalja (Austrija, Belgija, dio Švicarske i dio Njemačke) počinju školski praznici, a veliki broj turista iz tih zemalja tradicionalno se odmara na Jadranu.

Zbog toga se najgušći promet očekuje:

– na zagrebačkoj obilaznici (A3) iz smjera Jankomira ili Buzina prema naplatnoj postaji Lučko;

– na graničnim prijelazima sa Slovenijom (Bregana, Macelj, Kaštel, Rupa, Pasjak), Mađarskom (Goričan), Srbijom (Bajakovo, Tovarnik) i Bosnom i Hercegovinom (Stara Gradiška, Slavonski Brod, Maljevac, Županja, Metković) i Crnom Gorom (Karasovići);

– na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, između Lučkog i čvora Bosiljevo 2 (oba smjera) te na A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka;

– na Istarskom ipsilonu – prema GP-ima Kaštel i Plovanija i prema tunelu Učka;

– u trajektnim pristaništima prema otocima Cres, Rab, Pag, kao i u trajektnim lukama Zadru i Splitu;

– u turističkim središtima na našoj obali.

www.sjever.hr/poslovni.hr 29.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.