Now Reading:
Održan svečani prijem novorođene djece rođene u Općini Bedekovčina
Full Article 3 minutes read

Održan svečani prijem novorođene djece rođene u Općini Bedekovčina

bebe bedex

Svečani prijem novorođene djece rođene u razdoblju ožujak-svibanj 2019. godine održao se u prostorijama Općine Bedekovčina.

Nazočne roditelje i djecu pozdravio je zamjenik načelnika Općine Bedekovčina Janko Buzjak te tim putem upoznao roditelje s aktivnostima koje Općina Bedekovčina provodi na području brige o djeci i mladima. Zamjenik načelnika Općine Bedekovčina Janko Buzjak, istaknuo je kako Općina Bedekovčina osigurava kvalitetan odgojno obrazovni sustav već od najranije dobi kao i brojne pomoći roditeljima kako bi djeci omogućili bezbrižno, veselo i prije svega kvalitetno odrastanje. Također, naveo je da Općina Bedekovčina roditeljima stoji na raspolaganju za pomoć u rješavanju svih problema s kojima se susreću.

Predsjednica DND-a Ljubica Gorički roditeljima je održala predavanje o prvim godinama života djece, te udijelila brojne stručne savjete vezane uz odgoj i brigu o djeci.

U svečani prijem novorođene djece u 2019. godini uključila se Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina s projektom “Bebe čitaju”.

Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina, uz podršku Osnivača – Općine, pokrenula je projekt „Bebe čitaju“ s ciljem poticanja čitanja djeci od najranije dobi, a pod okriljem nacionalne kampanje „Čitaj mi“. U okviru projekta svakom novorođenom djetetu s područja Općine Bedekovčina uručuje se poklon paket koji sadrži slikovnicu kartonskih stranica namijenjenu bebama od 0-3 g., informativne materijala kampanje „Čitaj mi“ o prednostima čitanja djeci, metra za mjerenja rasta djeteta, te letka knjižnice o osnovnim podacima, aktivnostima naše knjižnice kroz godinu za djecu i roditelje te putokaza za roditelje o odabiru slikovnice ovisno o dobi djeteta. Ovom inicijativom nastojimo potaknuti afirmativan odnos djece i roditelja prema knjizi i čitanju, te putem materijala kampanje „Čitaj mi“ podići svijest o važnosti glasnog čitanja u razvoju kognitivnih vještina i emocionalnog razvoja djeteta.

Također, djeca i njihovi roditelji nagrađeni su novčano za prvo novorođeno dijete 1.000,00 kuna, za drugo novorođeno dijete 1.500,00 kuna, za treće i četvrto novorođeno dijete 2.000,00 kuna, a za svako peto i sljedeće novorođeno dijete 5.000,00 kuna. Roditeljima i djeci darovano je cvijeće i dječji bodići „Ja volim Bedekovčinu“.

Uz sok i kekse, roditelji te braća i sestre novorođene djece družili su se i razmijenili iskustva te dobili korisne savjete.

www.sjever.hr/bedekovcina.hr 24.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.