Now Reading:
Održan svečani prijem novorođene djece rođene u Općini Bedekovčina
Full Article 3 minutes read

Održan svečani prijem novorođene djece rođene u Općini Bedekovčina

bebe bedex

Svečani prijem novorođene djece rođene u razdoblju ožujak-svibanj 2019. godine održao se u prostorijama Općine Bedekovčina.

Nazočne roditelje i djecu pozdravio je zamjenik načelnika Općine Bedekovčina Janko Buzjak te tim putem upoznao roditelje s aktivnostima koje Općina Bedekovčina provodi na području brige o djeci i mladima. Zamjenik načelnika Općine Bedekovčina Janko Buzjak, istaknuo je kako Općina Bedekovčina osigurava kvalitetan odgojno obrazovni sustav već od najranije dobi kao i brojne pomoći roditeljima kako bi djeci omogućili bezbrižno, veselo i prije svega kvalitetno odrastanje. Također, naveo je da Općina Bedekovčina roditeljima stoji na raspolaganju za pomoć u rješavanju svih problema s kojima se susreću.

Predsjednica DND-a Ljubica Gorički roditeljima je održala predavanje o prvim godinama života djece, te udijelila brojne stručne savjete vezane uz odgoj i brigu o djeci.

U svečani prijem novorođene djece u 2019. godini uključila se Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina s projektom “Bebe čitaju”.

Općinska knjižnica i čitaonica Bedekovčina, uz podršku Osnivača – Općine, pokrenula je projekt „Bebe čitaju“ s ciljem poticanja čitanja djeci od najranije dobi, a pod okriljem nacionalne kampanje „Čitaj mi“. U okviru projekta svakom novorođenom djetetu s područja Općine Bedekovčina uručuje se poklon paket koji sadrži slikovnicu kartonskih stranica namijenjenu bebama od 0-3 g., informativne materijala kampanje „Čitaj mi“ o prednostima čitanja djeci, metra za mjerenja rasta djeteta, te letka knjižnice o osnovnim podacima, aktivnostima naše knjižnice kroz godinu za djecu i roditelje te putokaza za roditelje o odabiru slikovnice ovisno o dobi djeteta. Ovom inicijativom nastojimo potaknuti afirmativan odnos djece i roditelja prema knjizi i čitanju, te putem materijala kampanje „Čitaj mi“ podići svijest o važnosti glasnog čitanja u razvoju kognitivnih vještina i emocionalnog razvoja djeteta.

Također, djeca i njihovi roditelji nagrađeni su novčano za prvo novorođeno dijete 1.000,00 kuna, za drugo novorođeno dijete 1.500,00 kuna, za treće i četvrto novorođeno dijete 2.000,00 kuna, a za svako peto i sljedeće novorođeno dijete 5.000,00 kuna. Roditeljima i djeci darovano je cvijeće i dječji bodići „Ja volim Bedekovčinu“.

Uz sok i kekse, roditelji te braća i sestre novorođene djece družili su se i razmijenili iskustva te dobili korisne savjete.

www.sjever.hr/bedekovcina.hr 24.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.