Now Reading:
U Koprivnici i bez prireza prihodi rastu
Full Article 3 minutes read

U Koprivnici i bez prireza prihodi rastu

koprivnica

Grad Koprivnica je i dalje jedan od rijetkih gradova u Republici Hrvatskoj koji nije uveo prirez svojim građanima, a ipak usprkos svemu brojke pokazuju konstantni porast prihoda.

2018. godine prihodi samo Grada Koprivnice su rasli za više od 18 milijuna kuna sa prvotnih 129 na oko 148 milijuna kuna.

Prihod od poreza na dohodak od nesamostalnog rada je ostvaren u većem iznosu za 3,2 milijuna kuna ili visokih 7%  samo od građana sa prebivalištem u gradu Koprivnici, što u konačnici donosi poboljšanje kvalitete života građana Koprivnice u cjelini, većim izdvajanjem sredstava za obrazovanje i kulturu, predškolski odgoj, direktnim ulaganjem u komunalnu infrastrukturu od redovnih prihoda komunalne naknade. Spomenimo da je prihod od poreza na nepokretnu imovinu porastao za 24%.

Glavne stavke koje rastu su prihodi od poreza poduzetnicima u visini od 15%, sa 58 milijuna na 67,8 milijuna kuna, a prihod od poreza na kapital je porastao za vrtoglavih 127%.

Dodatan vjetar u leđa za ostvarivanje još boljih rezultata najavljene su poduzetničke mjere za nove investitore koje će donijeti još veću konkurentnost na tržištu rada te još veći prihod za Grad Koprivnicu u narednom razdoblju. Očekivana popunjenost poduzetničkih zona u skorije će vrijeme biti oko 75% svojeg kapaciteta što je respektabilan postotak, usporedimo li okolne gradove i mjesta koji već dugi niz godina imaju uveden prirez od 10, 15 ili čak 18 %, a nisu se unatoč dodatnim prihodima približili ovim brojkama.

Povučenim sredstvima iz EU fondova pojačan je proračun za dodatnih 8 milijuna kuna, po čemu je Koprivnica lider po povlačenju sredstava.

Rekordno niska nezaposlenost, najmanje kreditno zaduženje u zadnjih 20-ak godina, porast osobnih primanja, pokazatelji su da je Grad Koprivnica na dobrom putu i u 2019. godini.

www.sjever.hr/koprivnica.hr 13.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.