Now Reading:
Stiže vrhunac toplinskog vala. Temperature bi mogle ići i preko 35 stupnjeva u hladu. U petak za sjever Hrvatske izdano žuto upozorenje
Full Article 2 minutes read

Stiže vrhunac toplinskog vala. Temperature bi mogle ići i preko 35 stupnjeva u hladu. U petak za sjever Hrvatske izdano žuto upozorenje

ljeto na soderici

Hrvatsku danas očekuje nastavak vrućina i visokih temperatura, a živa u termometru bi mogla ići i preko 34 stupnjeva u hladu. Slično i još toplije očekuje nas sutra, a osvježenje prognostičari najavljuju za nedjelju navečer kada stiže kiša i pad temperature. Za sjever Hrvatske za petak izdano je žuto upozorenje.

Prema najavi DHMZ-a danas nas očekuje pretežno sunčano i vruće. Uglavnom u unutrašnjosti Istre i Gorskome kotaru poslijepodne mogućnost lokalnog pljuska i grmljavine. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu u prvom dijelu dana i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34 °C.

Sutra sunčano i vruće. Vjetar slab, a na Jadranu poslijepodne do umjeren zapadni i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura od 15 do 20, u gorju i malo niža, a na Jadranu između 19 i 24 °C. Najviša dnevna između 30 i 35 °C.

Dodajmo da je za sjever Hrvatske, za sutra, izdano žuto upozorenje – Danju vruće. maksimalna temperatura > 33 °C BUDITE NA OPREZU zbog vrućina koje se očekuju. Mogući su zdravstveni rizici među osjetljivom populacijom, ponajprije kod starijih i kod male djece.

s.kalajdžija/sjever.hr/DHMZ 13.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.