Now Reading:
U centru Oroslavja novi rotor – potpisan ugovor o rekonstrukciji križanja
Full Article 3 minutes read

U centru Oroslavja novi rotor – potpisan ugovor o rekonstrukciji križanja

oroslavje

U srijedu je u Oroslavju potpisan ugovor o rekonstrukciji – izgradnji križanja kružnim tokom prometa na županijskim cestama 2197 i 2216 u centru grada. Ugovor je s izvođačem radova, Završnim radovima Krešo d.o.o., potpisao ravnatelj ŽUC-a Krapinsko-zagorske županije Stjepan Sirovec, a nazočni su bili i župan Željko Kolar te gradonačelnik Emil Gredičak.

Ukupna vrijednost građevinskih radova je 1.243.744 kuna s PDV-om, a nadzor je dodatnih 68.750 kuna. Sredstva je osigurala Županijska uprava za ceste.

Župan Kolar je istaknuo da je proračun ŽUC-a, s novim ravnateljem, vrlo kvalitetan dokument.

– Pokušali smo s novcem s kojim raspolažemo identificirati na licu mjesta najkritičnije prometne točke u Krapinsko-zagorskoj županiji i krenuti u realizaciju projekata. O rotoru u Oroslavju govorimo već dvije-tri godine, projektna dokumentacija je već prošle godine bila spremna, ove godine smo zatvorili financijsku konstrukciju i za nekoliko dana počinju radovi. Pozivam građane na strpljenje. Odvijanje prometa tijekom radova bit će regulirano semaforima, osim kada bude potrebno kompletno zatvoriti promet, a tada će biti osigurani alternativni pravci – rekao je župan Kolar u Orolsavju na mjestu izgradnje budućeg rotora.

– Križanje s kružnim tokom prometa koje planiramo izgraditi uklopit će se u prometnu cjelinu zajedno s postojećim rotorom koji se nalazi 150 metara zapadno. Takvim prometnim rješenjem povećat ćemo sigurnost prometa u samoj gradskoj jezgri, a time pridonijeti i propusnosti prometa u jezgri – dodao je ravnatelj ŽUC-a Sirovec.

– Iznimno sam zadovoljan zbog potpisivanja ugovora i konačnog početka radova na kružnom toku u centru Oroslavja. Raskrižje je vrlo živo i pozivam na strpljenje za vrijeme izvođenja radova. Kružni tokovi su najbolja rješenja, tako misli i struka. Za 50 posto se smanjuju nesreće, a do 70 posto ozljede sudionika u prometu – kazao je gradonačelnik Gredičak te naglasio da će ovakvo rješenje prometa doprinijeti najprije sigurnosti, a potom i ekologiji te estetici Oroslavja.

n.kalajdžija/sjever.hr 12.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.