Now Reading:
Ovako se osvježava u Varaždinu – Čehok nazdravio iz nove javne slavine
Full Article 3 minutes read

Ovako se osvježava u Varaždinu – Čehok nazdravio iz nove javne slavine

čehok

Još jedna javna slavina, izvor zdrave pitke vode, u srijedu je predana građanima Varaždina na korištenje. Gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok i direktor Varkoma Željko Bunić uz dječje igralište u varaždinskom POS-naselju u Jalkovečkoj ulici nazdravili su čašama pitke vode i tako predali na upotrebu javnu slavinu koja će dobro doći u ljetnim mjesecima djeci i roditeljima koji se okupljaju na tom igralištu.

Gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok snažno podupire projekte koje koriste većem broju građana: Postavljanje javnih slavina na mjestima gdje se okupljaju građani, roditelji s malom djecom, prolaznici i turisti u skladu je s europskom direktivom koja nalaže da se zdrava voda mora omogućiti svim ljudima na javnim prostorima. Do sada to nismo imali, no sada zahvaljujući Varkom mi u Varaždinu značajnom smo poboljšali situaciju.  Postavljena je slavina uz šetnicu na Dravi, prije toga kod varaždinskog groblja i ovo je već treća slavina postavljena u kratko vrijeme. Najavljujemo postavljanje još fontana, već se planira postavljanje kod katedrale, pa zatim kod stadiona i na drugim mjestima gdje se okupljaju građani – naveo je gradonačelnik Čehok.

Postavljanje slavina Varkom financira iz vlastitih sredstava, a direktor Željko Bunić ističe: Naš je cilj da građanima imaju dostupnu pitku vodu na što više mjesta, ne samo u svojim domovima, već i na javnim prostorima.  To je vrlo opravdano iz humanističkih, ali i turističkih razloga. Pažnju smo posvetili i kućnim ljubimcima kojima također treba osigurati pitku vodu. Sve je to povezano s europskim direktivama kojima se propagira dostupnost pitke vode. Najnoviji trend je postavljanje slavina i u velikim trgovačkim centrima, a mi ćemo svakako nastaviti slijediti takve inicijative i postavljati slavine na javnim mjestima – zaključio je Bunić.

www.sjever.hr 11.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.