Now Reading:
Patronažne službe Doma zdravlja Zagrebačke županije dobile nova vozila
Full Article 2 minutes read

Patronažne službe Doma zdravlja Zagrebačke županije dobile nova vozila

vozila za patronazu

Patronažnoj službi Doma zdravlja Zagrebačke županije uručeno je danas u Samoboru devet osobnih vozila, ukupne vrijednosti 590.000 kuna.

Sestrama patronažne službe osam ispostava Doma zdravlja Zagrebačke županije ključeve vozila predao je župan Stjepan Kožić. Sve ispostave dobile su po jedno, a ispostava u Velikoj Gorici (najveća u županiji) dva vozila. 

– Ovime podižemo standard usluge patronažne službe. Kroz protekle dvije godine nabavili smo 20 vozila, a danas predajemo još njih devet. Niz godina držimo kontinuitet ulaganja u zdravstvo. Patronaža je, prije svega, spoj naših žitelje s liječnicima u Domu zdravlja i taj spoj treba biti što kvalitetniji i bolji. Posebna zahvala medicinskim sestrama koje rade ovaj posao i prije svega brinu o starijim i usamljenim osobama – rekao je župan Kožić, dodavši da Županija, osim u primarnu zdravstvenu zaštitu, značajno ulaže i u energetsku obnovu zgrada Doma zdravlja.

– Ispostavu u Samoboru za energetsku obnovu prijavit ćemo iduće godine – rekao je župan.

Osim novih vozila, za potrebe ispostave Doma zdravlja u Samoboru nabavljen je i najmoderniji digitalni mamomat (mamografski uređaj) vrijedan 448.000 kuna.

– Ulaganje u mamografski uređaj uistinu je hvalevrijedno. Veseli nas što će stanovnice Samobora u svome gradu moći obaviti mamografski pregled. Podržavamo ovakva ulaganja, neka ih na području županije bude što više – rekla je zamjenica gradonačelnika Samobora Sanja Horvat Iveković.

Primopredaji vozila i stavljanju u funkciju novonabavljenog mamomata prisustvovala je i zamjenica župana Nadica Žužak.

www.sjever.hr/zagrebacka-zupanija.hr

Input your search keywords and press Enter.