Now Reading:
Sve žešći obračun Bandića i Štromara
Full Article 3 minutes read

Sve žešći obračun Bandića i Štromara

Nakon što je gradonačelnik Milan Bandić danas napao državnog tajnika Željka Uhlira zbog zagrebačkih mostova, rekavši da on kod njega ne bi mogao raditi te da su mostovi sigurno, oštru opasku uputio je ministar graditeljstva Predrag Štromar – prenosi Jutarnji.hr.

– Gospodin Bandić je diplomirao na Fakultetu političkih znanosti, a ondje se, koliko je meni poznato, nije previše učilo o sigurnosti mostova. Za razliku od njega, gospodin Uhlir, državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva, diplomirani je inženjer građevinarstva te stalni sudski vještak za građevinu, napisao je na Facebooku, pa je pobrojao zagrebačke mostove.

Za one koji žele znati više, u Zagrebu postoji 11 mostova, i to redom:

1. Most Zaprešić (1980.)

2. Podsusedski most (1982.)

3. Jankomirski most (1958., dograđen drugi kolnik 2006.)

4. Jadranski most (1981.)

5. Savski kolni most (1938.)

6. Novi željeznički (zeleni) most (1939.)

7. Most slobode (1959.)

8. Most mladosti (1974.)

9. Željeznički most kod Mičevca (1968.)

10. Domovinski most (2007.)

11. Most Sava-Ivanja Reka (1981.)

U mandatima gospodina Bandića izgrađen je jedan (Domovinski) i pol (drugi kolnik Jankomirskog) most. Propada njih deset (10).  I dalje inzistiramo na sigurnosti za sve naše sugrađane. Očekujemo da građevinska inspekcija u najkraćem mogućem roku izađe na teren i jednoznačno utvrdi postoji li ikakav rizik po sigurnost građana. Dosta je bilo delanja, vrijeme je za ozbiljan posao, poručio je Štromar.

Nešto ranije zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na konferenciji za novinare osvrnuo se na stanje zagrebačkih mostova s obzirom na to da se nedavno urušio dio pješačke staze na pješačkom Savskom mostu ustvrdivši kako su zagrebački mostovi sigurni, kao i građani te dodao da će Institut građevinarstva Hrvatske (IGH) i Građevinski fakultet izraditi elaborat te će se ići u sanaciju vrijednu 23 milijuna kuna.

Na novinarsku opasku kako je državni tajnik Željko Uhlir uputio inspekciju da pregleda mostove, Bandić je odgovorio: “Neka inspekcija radi svoj posao”. Napomenuo je  kako Uhlir kod njega ne bi mogao raditi, iako nekad je, ali da je “u Hrvatskoj to tako – izgubiš izbore i postaneš državni tajnik”.

Gradonačelnik je podsjetio i kako je za njegova mandata izgrađen Domovinski most, Mosti mladosti i željeznički most su sanirani, Most slobode se sanira, te, ocijenio kako je Jadranski most u redu. Ustvrdio je i kako nema odgovornijeg od njega kada je sigurnost građana u pitanju.https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/nastavljen-rat-bandica-s-hns-om-zagrebacki-gradonacelnik-jutros-napao-drzavnog-tajnika-ministar-stromar-mu-spustio/8990723/

www.sjever.hr/Jutarnji.hr 11.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.