Now Reading:
Kada će se u Varaždinu riješiti problem 100 tisuća tona baliranog otpada – Čehok formirao povjerenstvo koje će pratiti pregovore s resornim Ministarstvom
Full Article 3 minutes read

Kada će se u Varaždinu riješiti problem 100 tisuća tona baliranog otpada – Čehok formirao povjerenstvo koje će pratiti pregovore s resornim Ministarstvom

čehok

U nastavku sjednice varaždinskog Gradskog vijeća, koja je prije dva tjedan prekinuta zbog nedostatka kvoruma, gradonačelnik Ivan Čehok povukao je prijedlog davanja suglasnosti na sklapanje sudske nagodbe između Grada Varaždina i T&H Invest d.o.o. vezano za sporove proizašle iz Ugovora o kupoprodaji i zamjeni nekretnina od 25. svibnja 2009.

Podsjetimo, zbog tog ugovora Čehok i Davor Patafta, nekadašnji čelnik VIS-a, u srpnju prošle godine na Županijskom sudu u Zagrebu nepravomoćno su proglašeni krivima i osuđeni, Čehoku na godinu i pol, Patafta na godinu dana, a Grad je oštećen za 4 milijuna kuna. Ugovorom su Grad Varaždin i tvrtka T7 VIS mijenjali zemljišta, Grad VIS-u u Brezju 148.458 četvornih metara, a VIS Gradu u Jalkovcu 26.397 četvornih metara. Ovom nagodbom potvrdila bi se ta zamjena, a T&H Invest Gradu dodatno ustuio dvije parcele u Brezju od 15.438 i 2.357 četvornih metara. Inače, u tijeku je i postupak za utvrđivanje ništetnosti ugovora. U raspravi su vijećnici HDZ-a, SDP-a, Reformista i Denis Mladenović s Čehokove liste bili protiv nagodbe, a kako nakon stanke nije bilo kvoruma jer su vijećnici s Čehokove liste te Lige za Varaždin napustili sjednicu, predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan prekinuo je sjednicu.

Gradonačelnik Čehok na početku današnjeg nastavka sjednice povukao je prijedlog davanja suglasnosti na nagodbu.
– U konzultacijama s predsjednikom Gradskog vijeća i vijećnicima HDZ-a povlačimo ovu točku. Predložit ćemo ponovo kad bude aktualno uklanjanje bala, s dodatnom dokumentacijom. Donio sam odluku o formiranju povjerenstva za praćenje pregovora s Ministarstvom zaštite okoliša i Fondom za zaštitu okoliša s predsjednicima kubova vijećnika. Vijećnici Bosilj i Martinčević su rekli da ne žele sudjelovati pa ostaje tročlano povjerenstvo, te zamjenik gradonačelnika Avar, predsjednik Vijeća i ja. Jedina svrha povjerenstva je da se ne dogodi da se ne zna što je tko rekao, kao za prethodnog mandata Habuša u 6 godina. Povjerenstvo će biti na svim razgovorima i pregovorima. Želimo da potpuno transparentno imate sliku o tome. Nakon razgovara pred vas dolazimo s prijedlogom za rješavanje bala, i ovom točkom koja je preduvjet za vlasničke odnose – obrazložio je Čehok odluku o povlačenju točke s dnevnog reda.

n.kalajdžija/sjever.hr 10.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.