Now Reading:
Pripreme za 23. Međunarodni festival čipke u Lepoglavi – zemlja partner Španjolska
Full Article 2 minutes read

Pripreme za 23. Međunarodni festival čipke u Lepoglavi – zemlja partner Španjolska

lepoglava vleposlanstvo

Pripremajući 23. međunarodni festival čipke u Lepoglavi, kojem je ove godine Kraljevina Španjolska zemlja partner, gradonačelnik Marijan Škvarić, direktorica TZ Lepoglave Ljubica Dubovečak i predsjednik Ekomuzeja Lepoglava Dejan Bjelivuk održali su sastanak s predstavnicima Veleposlanstva Kraljevine Španjolske.

Na sastanku se sa zamjenicom veleposlanika Elenom Bravo Taberne i Vedrana Misita Drzanic iz Ureda za kulturu razgovaralo o suradnji u provedbi i organizaciji festivala. Dogovoreno je sudjelovanje španjolskih čipkarskih centara na festivalu, predstavljanje enogastro ponude Španjolske te španjolske kulture kroz kulturno umjetnički i zabavni program na Festivalu.

Čipka se još jednom pokazala kao poveznica Lepoglave sa svijetom, a podsjetimo početkom godine predstavnici Udruga Ekomuzej Lepoglava bili su u Španjolskoj, u mjestu Camarinas, u sklopu programa međunarodne kulturne suradnje Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Festival organizira Grad Lepoglava sa Udruga Ekomuzej Lepoglava, Turistička Zajednica Grada Lepoglava te Dom Kulture – TKIC

m.sopek/sjever.hr 10.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.