Now Reading:
DORH POTVRDIO: “Kamion smrti” koji je ubio dvije djevojčice jurio 90 km/h
Full Article 3 minutes read

DORH POTVRDIO: “Kamion smrti” koji je ubio dvije djevojčice jurio 90 km/h

nesreća

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku, kako je priopćeno, otvorilo je i formalnu istragu protiv vozača kamiona Ive Filipovića (60) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja teške prometne nesreće u petak na odmorištu autoceste A3 kod Novske, u kojoj su smrtno stradale dvije 14-godišnje djevojčice dok su još dvije ženske osobe u dobi od 26 i 28 godina teško stradale.

Iz priopćenja tužiteljstva proizlazi, a kako je to već izvijestio Jutarnji list, da je vozač tegljača ušao na odmorište krećući se nesmanjenom brzinom od 90 kilometara na sat.

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku zaprimilo je kaznenu prijavu Postaje prometne policije Kutina protiv hrvatskog državljanina (1959.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st 1. i 4. Kaznenog zakona te je dežurna zamjenica županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku ispitala osumnjičenika i podnijela prijedlog za određivanje istražnog zatvora. Postoji osnovana sumnja da je 60-godišnjak u prijepodnevnim satima 7. lipnja 2019., na 133. km autoceste A3 Bregana-Zagreb-Lipovac kod Novske, prilaznom cestom za isključenje vozila s prometne trake upravljao skupom vozila (teretno vozilo i priključno vozilo) krećući se brzinom od 90 km/h usprkos ograničenju brzine na 40 km/h, pa je na parkiralištu benzinske postaje i odmarališta naletio i usmrtio dvije hrvatske državljanke (obje rođene 2005.), jednoj hrvatskoj državljanki (1993.) nanio teške tjelesne ozljede opasne po život i jednoj hrvatskoj državljanki (1991.) teške tjelesne ozljede te oštetio tri vozila, nakon čega se zaustavio na zelenoj površini van kolnika. Dežurna zamjenica županijske državne odvjetnice je 8. lipnja 2019. donijela rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedeno kazneno djelo te je sucu istrage Županijskog suda u Sisku stavila prijedlog za određivanje istražnog zatvora, navodi se u priopćenju te se dodaje kako je sutkinja istrage prihvatila njihov prijedlog te donijela rješenje kojim je okrivljeniku odredila jedenomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kronika/o-hororu-na-odmoristu-kod-novske-oglasilo-se-i-drzavno-odvjetnistvo-potvrdili-su-otkrice-jutarnjeg-lista-vozac-kamiona-smrti-jurio-je-90-kmh/8985434/

www.sjever.hr/Jutarnji.hr Foto arhiva 09.06.2019.

Input your search keywords and press Enter.