Now Reading:
ŠUŠKA SE Matija Posavec bit će novi lider HNS-a?
Full Article 1 minutes read

ŠUŠKA SE Matija Posavec bit će novi lider HNS-a?

Jučer je održana sjednica Predsjedništva Hrvatske narodne stranke na kojoj su se analizirali rezultati izbora za Europski parlament na kojima su osvojili tek 2,6 posto glasova. Najavljeno je kako će HNS održati izvanredni izborni Sabor stranke prije parlamentarnih izbora na kojima se aktualni šef narodnjaka Ivan Vrdoljak navodno neće kandidirati, piše Jutarnji list.

Zaključak sjednice Predsjedništva, kažu u HNS-u, je da mladi ljudi moraju preuzeti stranku, jer su se i dokazali rezultatom na proteklim izborima, a među njima je i Matija Posavec, međimurski župan koji ima ambiciju postati predsjednikom HNS-a, koji je osvojio najveći broj preferencijalnih glasova.

Njegovo je preuzimanje stranke vrlo izvjesno, piše Jutarnji, budući da HNS ima običaj kandidarati samo jednu osobu jer smatraju da je to najbolje za održati “mir u kući”. U tom slučaju otvara se i put za suradnju s HSLS-om, koji bi u studenom trebao preuzeti bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak. HSLS-ov uvjet za suradnju bio je da HNS više ne vodi Vrdoljak. Kada dođe do tranzicije vodstva u HNS-u, moguće su i koalicije s ostalim liberalnim strankama.

www.sjever.hr/jutarnji.hr

Input your search keywords and press Enter.